Thursday, June 9

we are not perfect couple contest.


nie first time nak join contest sekali dengan pitcha teruna.. btw tenxs mis hazirah sebab buat contest nie.. sangat menarik.. okey lets we start..



nie syarat syarat contest.. berminat..? klik sini

okey MULA.!


07-01-07.. situasi dalam bas yang panas tak de hekon baru balik jumpa ex teruna.. 

''erm.. sori.. saya duduk sini ye.. seat saya rosak.. btw nama saya Shah.."

aish mamat nie nak tuka seat pon kena bagi taw gak ke.. muka aku tetap sombong tahap gaban tanpa menoleh sikit pon..

'' pemalu nye awak nie.. nama siapa.. nie nanti nak turun kat mana..?''

jeling sikit.. rupa boleh tahan.. tapi yang tak bley blah pakai baju pink.. kalau muka aku tak tahu malu mahu je aku buat announcement kat dalam bus tu.. APA BARANG BAJU KALER PINK WEH..! tapi disebabkan dulu gatal tahap tak cukup 5 so nye harus lah jawab jugak pertanyaan tu..

'' erm nama saya Melaty.. asal Selangor.. turun nanti kat hentian bas..'' jawapan malu tapi mahu ye disitu..


09-06-11.. lokasi depan latop peneman hidup sepanjang hayat.. 

tu cerita bout 4 years ago.. zaman masing masing memang sangat 'tak perfect'.. nak awek/balak tak cukup satu.. konon konon pemalu.. tapi tak tahu dua dua perangai macam hantu.. tapi satu benda je kami hidup kat tangga nombor satu.. kami dua dua penipu..

sekarang Alhamdulillah dah dewasa.. perangai 'tak perfect' tu sikit sikit hilang.. tapi dua dua kuat merajuk.. masih tak perfect.. sesuka hati kalau aku merajuk aku tinggalkan dia.. tapi yang lagi malang dia pon tinggalkan aku jugak kalau dia nak merajuk.. sadis betull..-_-''.. tapi tak pe.. merajuk itu penting.. kalau semua perkara betul memang haru biru kan.. dulu kami jauh sekarang dah dekat.. tiap tiap minggu jumpa.. hujan dan panas sama sama.. ye lah.. teruna hanya ada motor.. kalau naik kereta pon sekali sekala.. bagi aku takpe.. dua dua tak kerja.. 

semua perkara kami tak perfect.. cukup cukup ada je.. tapi yang penting kami bahagia.. tak perlu pavillion kalau tesco pon ada.. tak perlu ferrari kalau motor ada roda.. tak perlu pizza hut kalau mamak 24 jam open.. kesimpulannya.. jangan cari pasangan perfect kalau hidup nak bahagia.. 

okey done..

-TAMMAT-




so here is my 'teruna'.. actually orang panggil dia Ally.. not too handsome.. but tuff tu ada.. haha.. okey merepek.. *terharunya kalau menang..   saya buat cerita pasal kita nie taw awak...^-^.

8 comments:

'Izzaty' said...

konfom menang ni weh ! haha . jumpe dalam bas memang cool ;0 kehkehkeh

piko said...

haha.. AMIN..! harap harap camtu lah zaty weh.. dalam bas pon boley..:D.

daya said...

RETWEET ZATY. :)

piko said...

:)..

eyra said...

thanks dear sb sudi join contest saya yg x seberapa ini :)

piko said...

hey.. sepatutnya kita yang says thanks taw.. sebab buat contest camnie..:))

daya said...

awak.

sila join.

http://dayahiedaya.blogspot.com/2011/06/contest-kami-kaki-blogging.html

piko said...

wahh.. ada contest lagi.. c u there.. bakal melawat..:))