Saturday, July 23

BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF.. AKU UMPAMA.!

Santai Bersama BEN ASHAARI


so aku sebagai RATU SEMAK memilih LALANG...!



DESCRIPTION : Orang mesti fikir lalang nie tak ada arah hidup.. ditiup kekiri melentok kekiri.. ditiup kekanan melentok kekanan.. tapi lalang jugak boleh jadi penyambung nyawa kepada hidupan lain..  sekarang aku jadi lalang yang baru nak tumbuh dalam dunia penulisan nie.. mungkin suatu hari nanti aku akan jadi se'gerombolan' lalang yang menjadi tempat berteduh orang lain..

 tapi suatu perkara yang aku perlu ingat.. lalang tak hidup subur menghijau selama-lamanya.. suatu hari nanti ianya pasti mati ataupun ditebas jua.. begitu jugalah dengan kehidupan aku... lalang perlukan matahari dan air untuk terus subur sama seperti aku yang memerlukan blogger lain untuk menjadi pemberi ilham untuk menulis.. sekian.



*nak join klik banner..


-TAMMAT-

18 comments:

zaeimah ismail said...

lalang org selalu pandang rendah...
tp ada sebabnya lalang itu wujud..^^

piko said...

yes.. totally agreed..:))

putra_chabee said...

lepak sni dari segmen Ben Ashaari..salam kenal,,kreatifnyeee...da follow,, =)

http://mymuzikholic.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

shiema sufian said...

llang mempunyai kelebihan tersendiri :)

piko said...

putra : tenxs sudi singgah n follow.. men tulis je tu..;D

shiema : hopefully rmai yg bfikir mcm kita..:))

NadiRah said...

btol jugak...
nice!!!
pndai create mksud yg penuh makna..


http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

harrazdani said...

umpama lalang laaa ni, selalu org fikir negatif pasal lalang ni tapi...betul jugak yer...setuju2..have a nice day

jom tengok harrazdani umpama apa plak.huhuh

http://harrazdani.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

harrazdani said...

umpama lalang laaa ni, selalu org fikir negatif pasal lalang ni tapi...betul jugak yer...setuju2..have a nice day

jom tengok harrazdani umpama apa plak.huhuh

http://harrazdani.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

piko said...

harrazdani : tu la kan.. tenxs sudi singgah..:D

Bro ahmad said...

hah lalang..ikut arah tiupan anggin d

http://www.trioseposen.com/2011/07/aku-seorang-blogger-umpama.html

anismelon said...

lalang yg sentiasa beralih alih ikut angin..tp hope lalang yg nie beralih alih yg baik la erk..

http://anismelon.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-cari-blogger.html

piko said...

bro ahmad : camu la kiranye.. :D


anis : hopefully camtu la.. jux follow angin sepoi bahasa je bukan angin ribut taufan..:))

me@monolog said...

hebatnya lalang bila datang ribut tak akan terbang sekali berbanding pokok, rumah dan sbgainya.. nice
ada hikmah disebalik kejadiannya

piko said...

betul tu.. even nampak lebut melentok kekiri kekanan tapi lagi kuat akarnya n kdg2 susah kan nak hapuskan lalang...

ishy77 said...

jeng jeng jeng ..salam ziarah..dr segmen sale lor.. jalan jalan jom

KueKoci said...

lalang menyejukkan mata...

http://semak-bagai.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatif-aku.html

Zul Fattah said...

.. haha
.. happy blogging..

http://zulfattah.blogspot.com/

piko said...

ishy : tenxs sudi singgah..:)

kuekoci : hopefully..:D takot ramai orang anggap semak mata je.. hehe

zul Fattah : tenxs..:D