Tuesday, March 29

inilah masanya...

tengah tengah online..
nampak cik didi punya status...
mak aih...
jadual final exam...

bertafakur seketika....
errmmm..

open new tab...
start google uitm student portal.....
yes..! tak 'JAM' lagi...
ambik kertas..
ambik pen....
salin satu demi satu...

"AIS-21 April pukol 2 suku sampai lima suku.."
"MAF -24 April pukol same jugak dengan yang kat atas...."
" Erm... fuyoo banyak nye gap....."
"Next... FAR-27 April pukol 9 sampai 12 belas.... okey..."
'' Hurmm..ECO- 1 May pukul 9 sampai 12 jugak..ermm..''

cam ada yang tak kena jer...
daaayymmnn..!
1 May.. 
abes plan aku...
caiiitt....
demi masa depan aku sanggup berkorban....
tak pe lahh....=(
lagu merdeka berkumandang di cuping telingaa....
*tak dramatis langsung..!!.. porachiit...!

sekejap nya...
baru semalam aku daftar sem empat...
baru semalam aku kelam kabut kumpul duit nak bayar yuran daftar...
heeemmm...orang susah lah katakan...
baru semalam jugak rasanya aku jumpa pensyarah baru....
xcept madam Nurain gOjes yang ku cinta lah..
*cewaahh bodek carymark sikit.. :D
semalam jugak aku jawab Quiz 1...
jawab test 1......
tiba tiba harinie dah kua jadual final exam...
hurrm.....

tu lah kan.. 
masa tak tunggu kita...
lagi lagi manusia yang tak pandai hargai masa macam aku...
tahu buat....
tahu menyesal.....
entah bila nak berubah.....

tapi tak pe lah...
tak ceria lak idup kan lau manis manis jer...

sudah sudah la nOrapikah oiitt ngarott..
okey...
wish me luck okey....
ingat..!
doakan orang lain....
nanty ramai yang akan doakan awak balik..!..

so...
jom study kengkawan...
nanty kita remove dean list AC110 tuh ye..
replace ngan nama kita lak..
hehehe..
jaatt noobb....

nah muka budak semak.. dapat hadiahh woo dari madam Nurain gOjes sebab full ousee tuk subject die... hahahaha...:D

tenxs Mam for the Tobelereno and for the Ferrari rosheloo..*suke aty aku je eja*... kan sonok dapat support nak blaja cmnie.. hehehehe...

Thursday, March 24

semoga aku masih diberi peluang...



azan maghrib berkumandang....
bekas berisi makanan dibuka....
sebaris demi sebaris doa di baca....
suapan pertama....
air mata terbit di tubir mata....

Ya Allah....
nikmatnya....
bukan kerana makanan yang terhidang....
bukan juga kerana keadaan yang selesa....
tapi....
dah lama hambaMu ini meninggalkannya....
nikmat yang satu ini....
nikmatnya berpuasa....
menahan lapar dan dahaga.....
merasa apa peritnya nasib seseparuh manusia....
yang kurang makanan...
yang tidak pernah merasa yang lazat lazat...
yang hanya mampu memandang...
yang hanya mampu menadah..
yang juga hanya bergantung pada nasib sahaja...
syukur Ya Allah..
kerana memberi hambaMu ini peluang untuk merasainya...


sebelum panggilan Allah S.W.T yang terakhir untuk hari ini....
kaki melangkah untuk bersuci....
menadah tangan yang dicucuri air jernih...
disusuli doa yang wajibnya dibaca sebanyak lima kali sehari....
namun....
air mata menitis lagi...

Ya Allah....
cukupkah doa ini lima kali sehari....
sempurnakah wuduk yang aku ambil pada setiap hari......
sebagai salah satu syarat wajib untuk berjumpa denganMu...
menghadapMu untuk memohon sesuatu..
aku risaukan perkara itu Ya Allah...
namun....
syukur Ya Allah...
kerana turut juga memberi peluang kepada aku.....
untuk merasai nikmatnya air jernih itu semasa hidup didunia ini....


kiblat ditenungi....
mata menunduk memandang sejadah yang terhampar.....
takbir menjadi pendahulu....
diikuti bacaan bacaan seterusnya....
sehinggalah sujud yang terakhir......
nikmatnya Ya Allah...
dekat sungguh aku denganMu...
boleh dikira berapa kali sahaja dalam hidupku...
menitiskan air mata ketika menghadapMu......
malu nya padaMu Ya Allah....
terlalu angkuh menghadap penciptaku sendiri.....
hanya sekadar melakukan kewajipan....
tidak mengahayati apa yang cuba Kau sampaikan....
sehinggakan....
kadang kadang suruhanMu diabaikan....
tiang yang sepatutnya lima...
tumbang satu demi satu...
malunya Ya Allah...
namun...
syukur Ya Allah....
Kau turunkan dugaan dan cabaran untuk hambaMu ini...
sebagai peringatan sebelum terus terleka.....
syukur kerana masih menyayangi aku.....

assalamualaikumwarahmatullah....
assalamualaikumwarahmatullah....
salam kepada kedua dua peneman hidupku....
yang mencatat setiap perbuatanku.....
samada baik....
atau buruk tingkah laku ku.....
tangan ditadah kepadaMu.....
memohon ampun terhadap segala dosaku....
menitipkan kesyukuran yang tidak terkira terhadapMu....

terima kasih Ya Allah...
kerana...
masih memberi aku peluang menumpang di atas muka bumi ciptaanMu...
mencari ilmu...
merasa setiap kebahagiaan dan kesedihan...
merasa kenikmatan makan dan minum....
merasa betapa hebatnya kasih sayang sebuah keluarga....
tidak kurang juga...
hebatnya ciptaan kaum Adam dan dan Hawa...
memeriahkan dunia dengan cinta antara mereka....
walaupun....
semua itu hanya pinjaman dariMu....
aku sangat sangat bersyukur Ya Allah....
terlalu indah pinjamanMu itu....

Ya Allah...
aku berdoa kepadaMu...
agar aku diberi iman yang kukuh....
diberi masa yang cukup untuk beribadat kepadaMu...
masa untuk membalas segala jasa kedua ibu bapaku.....
masa untuk memohon ampun diatas segala buruknya perbuatan ku.....
semoga ada lagi hari esok untuk aku menggunakan pancaindera yang Kau kurniaakan...
semoga ada lagi Ya Allah....
semoga aku masih lagi diberi peluang....
Allahualam...











Tuesday, March 22

aku dah kahwin.??

yes.! memang..!..memang aku dah kahwennn..!* muka serius ..

then. tiba tiba..*kucing lalu kat depan sambil tegodek godek ekor..mata mengekori buunttuutt nya maka..
penipuan terbantut atas kerana mulut sudah kembung sedikit menahan gelak yang bakal terburai..
kacau daun betol lah..

aishh..
datuk betol bapak aku nak kahwinkan aku dalam umur cam ginie..
kira akaun pon tak betol lagi..
nanty macam mana nak stabilkan kehidupan.
* ada kena mengena ke.?
caaiittt..


okeh.. 
beberapa bulan dahulu..
aku ada upload pitcha tentang 'majlis rasmi aku berlangsung' kat fb..
haaaa..
tak pasal pasal plak..
gambar nie yang jadi persoalan kawan kawan aku..
'MAJLIS RASMI AKU BERLANGSUNG ' okey..
ayat taraf derhaka molek..
tak nak kalah langsung..


wehh... let me tell this..
itx not me lahh..
that is my kazen punya wedding lahh..
so, me..!
boleh jadi her bridesmaid aje lah..
first tyme tuh.. 
takut pon ye jugak..
lagi lagi nak bawak bakal menantu 'bidadari' aku pulang ke kampung halaman...
lagi lah bersiap sedia dengan baju besi bagai bagai..


okeh nie some pitcha yang ada muka aku je lah aku ambik..
nak ambik suma kang memang tak sampai 7rat keping lak kan..
belom tentu bulan depan siap upload..
laaii.laaii..
jemput tengokk.=)


gambar yang penuh kontroversi..*bajet sungguh

ramai yang nak bergambar kat lam kebun getah nie..*nanty i bawak yea yea..


nie lah kazen aku..

kadang kadang orang panggil kitorang kembar..*hakikat nya dia lagi cantik..=(

laki laki pujaan dia dan saya.. *yeaahh..! hehe

terer gila pengantin lama tukang pegang payung.. hehehe


here we goo.!

haa.. jangan tengok.. jangan tengok.. sabar erk..


salam dulu suami terchentaa..bhaaa

yea kami tiga serangkai.. hehe..*ateh epy giler.. hahaa

tempat paling best tuk ditujui.. lapa gila kot tunggu penganti laki sampai..

baca doa dulu before makan...*muka ketat bila tengok 99 percent seafood.. ceyhh.

so.. sampai sinie je lah yer cerita nye.. wedding dorang on fourth and fifth december last year.. lame gila baru aku nak post entry nie.. haha.. nie pon dah dua kali tangguh gak nak upload pic.. and..and..and.. now dah ada berita gembira.. my kazen bunting pelamin.. yeahh.! dapat baby baru agy..!


tapi...
tapi...
nanty mak cik korang kena prepared one account sepcial for her nephew je la cmnie tyme raya.. 
*bushh.!! hempap batu atas kaki..

tak kesah lah.. 
rasanya tak lambat agy kan..
nak wish..
Selamat Pengantin Baru..!
done.!

Monday, March 21

macam mana nak lupa kalau.......

setiap minit aku pandang kau..
setiap minit aku dengan kau..

setiap minit aku mesej kau..

setiap minit gak aku bercerita dengan kau..





kau tahu semua yang aku buat..
aku berada kat mana..

aku makan apa..

aku nanges atau aku senyum..

aku berjaya ke aku jatuh..



dah lima tahun
dah lima tahun aku menghadap muka kau..


dah lima tahun jugak aku membesar depan mata kau..

aku tak cukup duit kau hulurkan..


aku tak ada makanan kau suapkan..

aku tak boleh jawab exam kau nasihatkan macam macam..


kau nyanyikan aku lagu..
walaupon kau tahu suara kau tak sedap macam suara aku..



kau bawak aku jalan macam macam tempat..


dan kau manjakan aku dengan apa yang aku nak..

so.. 
macam mana aku nak benci kau.?
macam mana aku nak merajuk lama lama ngan kau.?
macam mana aku nak marah marah kat kau.?
kalau..
kau sorang jer yang selalu temankan aku..
dodoikan aku sebelum tidur dengan kata kata manis kau.!
kejutkan aku pagi pagi nak pegi clas.!
nasihatkan aku jaga aurat dan sebagainya..!
macam mana aku nak buat semua tu.?

setiap hari aku nanges..
kenapa Tuhan temukan aku ngan kau..
sebab tu takdir Nya..
aku tak boleh tolak..
aku perlukan kau.
cari lah aku..
aku janji kali nie aku tak diamkan diri lagi..
aku cintakan kau..
please..
datang..!
i'm really miss you..=(..
separuh mati...=(
pleaseee...
air mata aku gugur lagi.....

Sunday, March 20

menangis je buat apa.!

senyum...
senyum...
senyum...

sila pikir untuk senyum hokeyy...! mana kau tahu entah entah dia tengah sedap sedap makan.. gelak bagai dengan kawan kawan dia.. outing shopping berlambak lambak ke.. yang kau sibuk nanges meleleh segala bagai buat apa.. hey gurlss.! common lah..! mane sifat kau yang dulu hah..?
percayalah dua hari je kau dapat tahan..esok biarkan mulut kau tu senyum semula erk..! kompemkan awal awal ok..! sok bangun bangun dah boleh pelbagaikan senyum kau ok.!




kemestian senyum tak hengat dunia macam nie !



keharusan je senyum ala ala comel nie.!



kewajipan senyum ala wanita melayu terakhir nie plak.!



kesunatan senyum gurl gurl tak cukup umur dengan pipi macam pau ayam..!



kemolekan kesangatan senyum mata pandang atas.!


itu saja yang perlu dipraktikkan buat kali ini.... lain kali pulak nak bincang senyum macam hapeee ok.. buibui..!

mari kira berapa tahap setia kita.!



Salam and selamat tiap tiap hari sume..
harinie kita cakap pasal..

SETIA

macam mana kita nak kira tahap kesetiaan kita.?
ada ke.?
wujud ke dalam dunia nie orang kira kesetiaan.?

ADA ke TAK ADA..
aku nak jugak kira..
tak kira okey..
*nampak.... dah jadi dua maksud yang sangat berbeza


based on norapikah theory..
norapikah suka kaji tahap kesetiaan seseorang manusia tu berdasarkan apa yang ada disekeliling si polan nie.. bukannya kira based on her/his girfie/boyfie saja okey. 
sebab kadang kadang 'orang kita' suka cakap macam ni..

"wow...! lama nya dia kapel.... sungguh setia si polan ini."

memang lah tengok kat daisypath nya je dah berpuluh tahun..
tapi belum tentu lagi dia seorang yang setia kat dunia dan akhirat taw..


Norapikah's Setia Theory


1.try tengok berapa lama dia menggunakan sesuatu barang kat tempat tidur dia..

*okey maksud dia macam nie... try kaji si polan nie ada lagi tak barang kat tempat tidur dia yang dah berbelas atau berpuluh tahun yang dia dah guna.bantal ke,lampu tidur ke,apa apa je lah...tapi be carefull okey... tengok dulu barang tu elok ataupun berfungsi lagi tak dalam tempoh masa yang dia guna tu...*bila baca ayat nie jangan lah terus pikir kalau yang dah rosak tu da direject dari list pulak... belom direject lagi ok..! if tak berfungsi macam lampu tidur tapi masih cantik bentuk nya kira masuk list lagi ok... and then jangan lupa bantal busuk jugak termasuk dalam list..so apa kaitannya dengan setia..?. maksudnya kat sini if korang jadi teman hidup si polan nie kelak, korang jugak akan setia disayangi oleh dia... teori manusia kan ada cakap tempat tidur nie adalah tempat paling jujur bagi kasih sayang seorang manusia...so pegi kaji cepat.. and kalau ada cepat cepat tick nombor satu k.!


2. try tengok barang barang bersolat yang dia guna.

tanya kat mana mana manusia pon mesti cakap nak bakal suami/isteri yang beriman kan...so cepat baca yang nie pulak..! ok nie bagi si teruna ya....dulu time sekolah norapikah selalu dengar dari seorang ustazah nie... setiap kali dia bagi ceramah mesty dia ingatkan solat mesti cukup and perbanyakkan solat sunat....so dia pun ada pesan.... senang je nak tengok perempuan nie setia/istiqamah bersolat ke tak... tengok pada telekung nya..haaaaaaaa... jeng jeng jeng..orang yang setia menghadap Allah S.W.T.. mesti telekung nya lusuh dan ada bintik bintik hitam... selalu orang panggil tahi lalat pada kain.. tapi bukan lah kekotoran ok.. sila take note.!.tuk dara pulak mari kita selongkar abes abesan... kereta boyfie korang nie ada stok kain pelikat ngan sekurang kurangya kopiah tak.?..*if tak de pon tak salah... tapi kalau ada maknanya lebih setia/istiqamah lah beliau ini...:D..so ada lagi tak.?. ok tick untuk nombor dua.!


3. try tengok berapa barang pembersih dan barang peribadi dia yang si polan nie pakai dalam tempoh yang lama.

* nie mang sah setia gila...produk kita sekarang dah banyak and macam macam perubahan berlaku...so kalau dia jenis yang memang tak boleh guna produk lain siap cakap lagi... "i tak boleh pakai produk lain, i nak pakai produk nie jugak...Dah lama taw i pakai".. so list tuk nombor tiga dah boleh tick...selain seorang yang setia korang jugak boleh save taw ngan orang macam nie... sebab tak berapa nak berbelanja ikut trend terbaru...setia dengan produk yang dah dekat 8 tahun dia pakai...*haha... ade ke erk lame macam tu.? 


4.baru lah tengok dalam bercinta segala bagai tuh..


*sebenarnyer aku dah malas gilak dah nak menulis.. rajin nanty aku tulis balek.... caitt.. oke lah.. dah 4.20am.. tyme to go.. fafai eferione..




jaapppp.!!!
ade lagii satuu..!!!


I
I
I
I
I
V


Saturday, March 19

Jar of Hearts..




I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half live
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And learn to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are
Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?



this song really make me sick and make me crying all the time.. im really feel alone... 
pleasee.. don't come back to me.. apologize doesn't mean anything for this tyme.:(

heartbroken.

deep in my heart
it's so much pain
i don't want this feeling
my scars are deep
and cannot be healed

i am forever wounded
forever in pain
i can't recover
i am too hurt

why would you cause me this.?
how could you do this to me.?
what are you doing to me.?
what i did ever do to you.?




the only thing i've ever done...





i think i can't make it longer...........





Wednesday, March 16

label oleh anak dara zamira

wahh..wahh..
cik zamira kita jadi orang first yang buat *label kat belog aku..
so meh kita jawab..

1) Adakah anda rasa hot ?
hot tidak.. panas mungkin..

2) Upload wallpaper laptop

3) Cerita pasal wallpaper berkenaan ?
die teruna aku lah..

4) Bila kali terakhir makan ayam ?
lunch tadi di kedai ayam dara * betol kot nama nyer..

5) Lagu terakhir anda dengar ?
Sejuta Cinta by Marshanda

6) Apa yang anda sedang lakukan semasa menyelesaikan tag ini ?
nak jujur malu. aku tipu erk. ngah makan cekolat.

7) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa ?
piko, melaty, pika, n manja/adik by family.

8) Tag 8 orang
zaty khai

9) Siapakah no 1 yang anda tag ?
'musuh' aku di kolej. disebabkan dia aku jadi comel. sebab dia jugak aku jadi 'pembazir'.:D

10) Katakan sesuatu kepada no 5 yang anda tag
cepat cepat lah kurus.. ishhh.. hahaha

11) Siapa orang ketiga yang anda tag ?
jiran bilik saya. dara encik din. anak uncle n aunty dari johor..

12) Bagaimana dengan no 4 ?
clasmate sem 3 n 4.. 'malaikat kecil'..pecinta sunsilk.*erk.??

13) Pesanan buat no 6
nanty next raye aku serbu rumah kau lagi okey. hehe

14) Kata kata cinta buat no 2
cinta itu cinta.. adeh.. tuh pompuan ler

15) Ada persamaan tak no 7 dengan 8 ?
tidak sama tidak.. 7 dara.. 8 teruna yang hanya nampak macam dara..:D.. hehe

16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no 1
'musuh'
'kedekut'
'tak cantik'
'gemok'
'idung kembang'
*boleh tak tulis lebeyh.?? hahaha

17) Persamaan antara lembu dan kambing ?
pandai senyum..=)

18) Perasaan ketika jawab tag ini ?
entah.. rajin kot..first tyme kan dapat tag..

19) Adakah anda tahu Rizman itu sengal ?
sape tuh? tak kenal.. kaya tak.? hahaha

20) Gay or Less ?
i dah kahwin oke..*caiitt soalan halussss..


sapu sikit semak semak : nanty rajin tag lagi kat aku okey.. haha.. 




Sejuta Cinta

tak boleh come btol lah tajuk..
psstt..psstt.. piko jiwang parang harinie..

ahh.! itu sume karut..
tajuk tu tajuk lagu lah..
punya puas aku cari rupe rupenyer..
lagu sinetron kat astro aje..
da lah nak dekat dekat abes episod dah..adeh..
nmpak ngat budak semak ketinggalan teknologi yang satu tu..;D

Sejuta Cinta by Marshanda..
Marshanda menyanyi.??
wooww. i thought that she just have talent on acting only..
menyanyi pon bullehh.?
sodap plak tuh sampai torcari cari eden dek laguu iniyo..
lepas eden poi stalker satu belog haritu..
dengan seponuh tenago eden poi cari heh kat youtube belako..
tok jumpo jumpo..
last sekali tongah tongah eden ngangkang tengok tb terjongoi lagu nie hahh..
tak melompat plak kan eden bangun..

so atas kerana * bapak sampah bahasa melayu kau norapikah..
so disebabkan terlalu meminati..*skema
saya pun mengabdikan di belakang belah atas tempat tidur saya..
laiii..laiii.. meh see sikit...


sangat gambar sama je.. adeh..


so this is the lyric of Sejuta Cinta


sapu sikit semak semak : lirik agak sedih and makna sangat dalam.. hope Tuhan panjangkan jodoh kami...=)
if tak nampak lirik tuh search sendiri lah okey..hehe