Friday, July 29

Tak tahu lah salah siapa..

norapikah letih.. so nak cakap sikit je malam nie.. baru balik dari Bukit Jalil.. tak tahu lah nak rasa bangga ke atau nak rasa sedih.. tapi tadi dah berapi api dah mulut nie memaki.. tak dapat hape pon.. dosa ngan sakit ade lah.. so nie salah siapa..?


dua tiga hari nie dok melilau cari tiket.. tak dek dah habis semuanya.. tadi pergi stadium awal sikit so dapat lah jugak masuk.. tapi tak dek lah nasib baik sangat sebab tiket dari harga 30 naik 50.. teruna sayang dara kena lah beli nak jaga hati.. tambahan lagi demi player semua sanggup beli.. so nie salah siapa..?



beratur pepanjang tunggu turn nak masuk.. badan je tinggal luar pagar.. hati nie dah membara bara dengar penyokong lain bersorak kat dalam.. badan dah menggeletar even bepeluh sakan.. masuk masuk dok tawaf 80 kali satu stadium tu.. haram jadah nak jumpa tempat mencelah... so nie salah siapa..?


separuh masa pertama hati gayat ibarat tersiat sebab nampak padang ciput sikit je.. orang je yang tinggi macam lalang.. aku yang budak semak kena tebas nie mana nampak bola melantun tang mana... hati gembira sikit sebab jumpa heliza cantik ngan kengkawan sekolah.. persoalannya stadium tempat jejak kasih ke tengok bola..? so nie salah siapa..?



separuh masa kedua dapat duduk.. even kat tangga carca marba tetap butakan mata.. depan tepi kiri kanan orang jerit maki cerca.. dapat satu gol meriah sakan.. semua bontot tertonggeng mesra.. nak ucap selamat malam awal sangat.. aku pon tonton tanpa malu segan.. so nie salah siapa..?


finally kalah tetap milik kita.. Khairul Fahmi hero idaman hati even pagi tadi rasa macam nak maki lepas baca gosip.. demi negara hal peribadi diketepi.. i tetap cinta u lah..*agak agak hangat tak aku cakap cengitu..? tak kan.. hehe.. so nie salah siapa.?


sekarang aku duduk depan lappy makan meggi ngan milo ais laici.. memikir mikir pasal game tadi.. duit melayang baju raya tak tempah lagi.. study lagi lah tak dek tulis dalam diari.. sebenarnye nie semua salah diri sendiri.. hang player bila nak pikir cenggini..? kesian lah kat kami.. sampai hatiii...=(



hati nak marah berapi.. tapi tetap lekat nie kat hati..



''EVEN KALAH SAMPAI KENA KEJI PON.. AKU TETAP MENGAKU ANAK MALAYSIA SEJATI..''

TENXS PLAYER FOR THE BEST TRYING FOR EACH SINGLE GAME.. malaysian mungkin maki kalau kalah.. tapi bukan nie pertama kali.. and yang penting lain kali kami tetap akan datang lagi..! 


-TAMMAT-

Thursday, July 28

Thursday not a Thirstday - 2





-catatlah segala KENANGAN.. kerana ianya tiada SIARAN ULANGAN-


Wednesday, July 27

Tuesday, July 26

Lovebite sampai ke kaki..

dah lama tak menaip.. dua minggu nie bizi sesangat.. esement beratur kena hantar.. exam berbaris nak kena conteng.. bangun seawal subuh, tengah malam terus tidur.. so petang ni ambik kesempatan jap hupdate blog semak aku nie..


so wasssuupp pasal lovebite nie..?!. ini bukan entry lucah yang dok nak mengutuk sesama manusia yang tak mendatangkan untung mahupun incremental profit yang sangat tinggi yer.. nie nak cerita pasal lovebite yang mungkin halal...*boleh ke..? :D


aku tak tahu lah semua orang pernah kena ke tak.. tapi rasanya semua tahu kan penangan pelesit kat badan kita.. aku pon tak tahu menatang tu bentuk camne.. rupa camne.. wujud ke idak.. tapi yang aku tahu memang badan aku selalu dapat 'lovebite' dari menatang nie...


kadang kadang aku takut gak dengan kesan yang aku dapat nie.. tapi sebab adik beradik aku yang lain dan tak ketinggalan mak aku pon selalu kena jugak lebam lebam gigitan camtu.. lagi lagi bila time mak aku tak sihat.. makin besar lah kesan tu timbul...so  korang pernah tak..?


sampaikan one day besar nak mampus kesan lebam tu kat kaki aku.. perghh memula tu ingatkan aku ada terlanggar pape ke.. siap pergi ambik botol air ketuk sebab tekan tekan tak rasa sakit pon.. finally teringat malam semalam aku mandi lewat malam..*exchelly tiap tiap malam..-.-


dan satu lagi kesimpulan kecil yang aku buat.. menatang nie tak dek lah wujud kat area area kampung je rupanya.. *pemahaman dungu cik norapikah dari kecik bahawasanya kat kampung je banyak antu, kat bando tak dek..-.-'' .. rupanya time aku kat KL pon still ada jugak menatang nie hinggap kat badan.. then mula lah timing mandi akan jadi secepat dua tiga kali bilas then terus siap..


sebabnye tetibe terbayang mana tahu pelesit tu rerupenye hantu yang jenis sangkut kaki kat atas bahu then kepala ke bawah... arrrghhh seram siooott... meh aku bagi contoh nak...?


lau camnie kompem esok pagi je lah aku mandi..:D


haritu ada jugak aku search kat google pasal pelesit nie.. then aku baca kat blog nie.. try la pergi usha.. nie memang buat ketakutan aku jadi mandi style ribut badan tak kena air.. TERJUN SINI kalau nak baca..



-TAMMAT-

Sunday, July 24

KL RIBUT ke aku yang ribut..?

masalah masalah... baru sampai rumah dah sibuk berjalan ke sana ke sini.. pagi pagi lagi dah bertolak balik ke kolumpo.. ingatkan petang tadi dapat lah rehat dulu before struggle siapkan esement yang mana tertangguh tu.. hareeemmm ler jawabnye...


hari nie fist tyme aku ke kg. Baru.. jakun kan..hahaha.. pergi melantak tengahari mahal nak mammm.. adeh.. nyesal aku ikut cakap si teruna.. kalau tahu baik makan kedai mak ayam dara depan kolej lagi bagus.. murah.. cheap.. saveee.. 


then.. macam biasa aktiviti mengerakkan motor tayar dua ke arah yang takdek destinasi.. memang tak ada idea nak pergi mana.. kalau ikutkan aku mahu je balik rumah tido nyenyak nyenyak so esok pagi aku boleh bangun pepagi study sesikit untuk test 1 nie.. tapi tu kan KALAU...


motor teruna bergerak masuk ke Taman Titian Wangsa.. sesuke hati tukar nama.. sesak gila tapi tu lah kehebatan orang naik motor ryte.. celah celah sampai.. 


''wak... ade event lah...''- cik norapikah

''adeh.. tu pasal la saya bawak awak pergi sini.. jom tengok sepak takraw...''- teruna


yahoo.. seronok.. dah lama aku tak bersukan.. addict gila kot.. tapi nie dapat tengok pon jadi lah.. sekurang kurangnye excersise jugak anak tekak aku.. dah lah masuk percuma.. berbaloi baloi..


memang tepat dan pantas time kitorang sampai.. team lelaki Malaysia lepas ke final and after less than 10 minute kitorang sampai game final pon dah nak start.. malangnya MALAYSIA SI HARIMAU GAGAH kalah kecundang 3 set dengan mata yang memalukan weh.. THAILAND menang tuk both laki and pompuan.. caitt...


ngatkan harinie ada la ongg sikit dari game bola malam semalam.. sama ajep.. adeh.. tapi papepun aku respect betul dengan team wanita Thailand tu.. aku tengok dorang punyer stretching bapak ler GAYYYAATT.. nak tekoyak semua benda.. perghh.. sampai ke aku jalan terkepit kepit.. *ganas kan..-.-


btw even MALAYSIA kalah.. berita gembira aku dapat baju free.. ngeh ngeh ngeh... even tak dek lambang Malaysia pon tak pe lah.. laayaann ajer..:D






*gambar len pada teruna.. lau tak dapat tengok pompuan teland tu buat aksi gayat.. :D



-TAMMAT-

Saturday, July 23

Tahniah buat Qari dan Qariah Malaysia



seperti yang dijangkakan.. memang ternyata Qari dan Qariah Malaysia layak menduduki kedudukan teratas untuk Majlis Tilawah Al Quran Peringkat Antarabangsa yang berakhir malam nie..


setelah tujuh malam berlangsung di PWTC..  Alhamdulillah peserta dari Malaysia menduduki tempat pertama.


Qari dengan 89.63% - En Abdul Rahman bin Abbas
Qariah pulak dengan 88.33 - Pn. Suraya Abu Hassan..




*tetiba teringat tyme form 5 budak semak wakil sekolah tuk bacaan tilawah AlQuran.. perlukan banyak latihan lagi..-.-



-TAMMAT-

BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF.. AKU UMPAMA.!

Santai Bersama BEN ASHAARI


so aku sebagai RATU SEMAK memilih LALANG...!



DESCRIPTION : Orang mesti fikir lalang nie tak ada arah hidup.. ditiup kekiri melentok kekiri.. ditiup kekanan melentok kekanan.. tapi lalang jugak boleh jadi penyambung nyawa kepada hidupan lain..  sekarang aku jadi lalang yang baru nak tumbuh dalam dunia penulisan nie.. mungkin suatu hari nanti aku akan jadi se'gerombolan' lalang yang menjadi tempat berteduh orang lain..

 tapi suatu perkara yang aku perlu ingat.. lalang tak hidup subur menghijau selama-lamanya.. suatu hari nanti ianya pasti mati ataupun ditebas jua.. begitu jugalah dengan kehidupan aku... lalang perlukan matahari dan air untuk terus subur sama seperti aku yang memerlukan blogger lain untuk menjadi pemberi ilham untuk menulis.. sekian.



*nak join klik banner..


-TAMMAT-

Friday, July 22

Syukur.. ada jugak orang sudi melawat..

pukul 3.45 petang..
harini aku exercise dari awal pagi sampai lah sekarang...
letih.. lembik.. longlai..


'SAMBAL HITAM'..
orang Pahang je kot yang tahu.. entah lah..
nama nampak senang..
ingatkan campak cili padi,bawang,belimbing,pastu goreng sampai hangit..
rupanya tidak sama sekali..
nak patah belakang aku..
nak masak je dekat 2 jam setengah..
tak pe.. demi mak aku bertahan...


sekarang dah siap..
then terus mengonline..
ngatkan nak siapkan assignment..
check blog jap...




ALHAMDULILLAH...
22 Julai 2011...
followers blog semak nie dah sampai 100...
dalam otak terpikir..


''ADA GAK ORANG SUDI MELAWAT BLOG SEMAK AKU NIE..SOB SOB.. TERHARU..''
:'(
:'(
:'(



mari lihat cik adik/akak yang sudi tekan 'join this site' tu..




tetiba nak nyanyi...

''MILIK SIAPAKAH BELOG INI......''





tudia... 
jom adik adik tinggi terjun kat banner tu pergi melawat beliau...
tenxs ERIN sudi follow sini..


tenxs jugak kepada semua yang sudi follow..
sudi komen kat entry yang tak dak isi tu..
sudi baca entry even blog nie bising lagu melalak..
pasai pa aku tachin tetibe nie habes sayu dah ayat..
adeh..


papepon doakan aku lebih rezeki sikit next month..
blog aku tak ada ads nak kutip duit blog..
dah niat so kena buat.. 
time je tak tahu bila..
harap harap semua sudi menunggu.. :D


tu je rasanya.. luv you all..<3



-TAMMAT-



Thursday, July 21

Finally.....aku keguguran....


entah lah apa perasaan aku sekarang.. nak cakap sedih ke nak cakap gumbira.. dulu aku pernah bagitahu kan usia kandungan aku kat sini..


malangnya.. kandungan aku dah keguguran..  sejak dua minggu nie kan aku pulun berpuasa.. ganti tu memang wajib lah.. nak tampal mana yang rompong bak kata orang Pahang tu ye jugak.. maka dengan kata kata yang lebih indah 'highway aku dah tinggal jalan one way'.. sob sob...


haritu mau jugak dekat 43kg woohh berat aku.. bangga lah jugak sikit.. jalan jalan pergi kat akak aku pastu godek godek perut.. padahal perut je yang nek bukan satu badan pon berisi.. aku tak pernah dapat berat badan cengitu.. so bangga lah sikit kan..


tadi aku timbang semula.. berat kembali kepada yang asal.. minus 3kg.. huwaaa.. bagi lah aku gemuk tanpa highway... sikit je naik pon okay lah... nak jugak rasa kemengahan berlari bawak tayar...=(


awok awok semua ada nasihat, kata pepatah, simpulan bahasa ataupun sebagainya tak camne nak naikkan berat badan sikit then maintain kan berat tu jer.. mari jerit kat sini sikit...


dah habis cerita.. nak pergi kebumikan penimbang nie jap.. mencii.. mencii... k bui..




-TAMMAT-

Thursday not a Thirstday

Dear Diary,
Tomorrow will be different.
It has to be.
I will smile, and it will be believable.
My smile was saying

''I'm fine, thank you.''
''Yes I feel much better.''

I will no longer be the sad little girl who lost her liveliness.
I will start fresh, be someone new.
It's the only way.
I'll make it through.





-TVDS1-



Wednesday, July 20

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST



menggila nak join contest jap..
mane nampak semua aku nak sebat...
mahu jugak...?




so aku nak letak gambar nie.. even tak sepenuhnya black and white mungkin tak hape.. sesuka hati betol.. 






caption : CINTA TIGA SEGI DEPAN MATA.. tak senonoh mat salleh tu.. -.-''




nak ARIN.. aku tahu kau suka kan...:D


-TAMMAT-

kalau bijop cuba lah....



cuba cuba.. kalau tak nampok pergi ambik kanta pembesar ye kanak kanak tinggi.. cik norapikah dunggu badak sumbu tak pandai nak buat ''clik pitcha to enlarge''... ke boleh..? entah lah... :D

waktu yang lambat ke aku yang gelojoh...?



jam menunjukkan pukul 6.20 minit petang.. dah selesai menyediakan juadah berbuka untuk hari nie.. excheli mak yang masak untuk anak konon manja pemalas nie..


pagi tadi mak siap sediakan sahur lagi.. ikan masak tempoyak.. tapi dia macam goreng goreng sikit.. ntah lah apa nama nye.. yang penting aku pelahap macam orang tengah makan tengahari.. berselera betol..


''dik,dapat jugak awok sahur kat rumah.. nanti hari pertama puasa dah tak dapat balik kan..''


sentap norapikah nokk.. tekak kesat ala kulit boye je nak menelan nasi tu.. hati gumbira jadi parah bila mengenangkan FIRST TYME hari pertama puasa tak berbuka kat rumah.. caiitt...


harinie mak masak telur itik masak gulai lemak+sambal serunding tempoyak+kuih talam dua muka+durian 4 biji santap sesorang secara tamak haloba kedekut nak mampos.. siap sembunyi awal awal takot abang aku perabis semua...


''mak..! sape lagi tak makan durian nie..?..''- Bro botak

'' tinggal sikit tuk adik.. dia puasa tu...'' - mak


dengan muka tertunduk malu aku pon konon buat buat sibuk mengopek ikan bilis dengan gemah gemalai... orang puasa lah katakan... sambil tu lontarkan ayat konon redhooo


''habiskan pon tak pe... haritu dah makan.. kira harinie tak ada rezeki lah nak merasa...''


ceyhh nampak tak permainan kat situ.. ayat harus gempak untuk menyembunyikan kewujudan dhuuriiann empat biji comel molek bawah katil.. norapikah.. norapikah...


aku dah terbaring lesu nie.. harus mandi then terus hidang nasi cecepat.. santap mata dulu nanti takde lah rasa lembik sesangat..


tadi aku mengopek ikan bilis pon nampak macam ikan tiga rasa taaaaww.. bahaya kan.. so untuk mengelakkan tetikus laappy aku nie bertukar jadi buah tembikai bek aku stop sampai sini dulu... nanti malam nak menaip pasal gambar ''tak cakap banyak hari rabu tadi''


bui.. nak pegi selam bawah shower.. 



-SELAMAT BERBUKA DIRI SENDIRI-


-TAMMAT-

wordless wednesday - 2


banyak yang aku nak ceritakan pasal gambar nie.. malangnya banyak perkara yang membataskan.. -.-

Tuesday, July 19

ARIGATOO..!!

hari tu kan aku pernah mintak tolong..
'LIKE' kan gambar aku kat fb..
kekonon memula tu rajin la nak promote..
last last tak sampai sehari dah fedup dah.. haha


btw tenxs kepada kawan kawan semua..
sudi gak like kan gambar sengal tu...
even ada seseparuh tu yang dok membebel cakap semakkan inbox dorang je..
eh dah nama aku budak semak so aci lah aku menyemak..
kan..?


contest tu dah tutup..
after dua tiga hari lak after aku daftar contest tu baru aku pergi jenguk gambar tu..
alhamdulillah sampai target aku ngan teruna..


''sampai seratus dah lah kan wak.. tak dek lah malu sangat nanti..;D''


even tak menang.. tapi tak deklah malu sangat dengan jumlah tu kan..
THEN, ARIGATO, TERMA  KASIH, TOCHEEYY, kawan kawan...:D


kira tambah tolak bahagi darab aku menduduki carta top 10/68 contestant yang join..*ayat sedapkan hati.. porachiitt..


-TAMMAT-

BEN ASHAARI : AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA..

Santai Bersama BEN ASHAARI


so merujuk kepada segmen pagi tadi, nie sambungannye.. so aku pon memilih secara keinginan aku mengikut kata kata si beruk yang lembap nie.. kenapa aku pilih dorang.. jom tengok..!

1. url sedap dipandang menarik aku nak tekan..
2. ringan je nak bukak belog dia sebab beruk aku dah tua..
3. sebab paling munasabah aku dah berjalan jalan baca entri dan aku nak apply buat tempat lepak sepanjang cuti nie..:D



nie blog anakdenesor.. so blog cik nadira nie jadi url pertama yang aku terpandang.. hehe.. comel ah anakdenesor.. nak tahu lagi pergi tekan loceng belog dia kat sini.. KRIINGG.!!



haa.. nie lagi cool url dia.. naklempang.blogspot.com.. haha.. maaf budak semak dah mengodek entry anda tanpa permisi.. tolong jangan lempang cik norapikah erk.. so ada bran try la TEKAN SINI..!



salah seorang teruna yang telah menerjah cik norapikah nie.. dah terjah beberapa entry beliau.. harus dibaca di masa terluang.. bagi tak..? so budak semak nak jawab do i care boleh..? hehe.. *tu trademark dia lah.. nak tengok..? TERJUN KAT SINI.



sebenarnya ramai lagi yang menarik perhatian aku.. dah syarat brader BA suh pilih 3 je kan.. so tu sahajalah.. tenxs for those sudi lalu sini.. tergodek godek ekor beruk aku nak menghabiskan tulis entri nie.. k bui..:D



-TAMMAT-




BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG

Santai Bersama BEN ASHAARI

salam semua.. join segmen abang BA lagi.. klik banner untuk join..=)


blog semak-bagai nie start bernafas dari tahun lepas dah.. tapi disebabkan owner pemalas dan tak bercita-cita langsung untuk jadi seorang penulis so terbengkalai lah jadinya.. mula aktif menulis awal tahun nie.. blog nie ada macam macam entry semak campur aduk semua jenis benda nak tulis adalah salah satu tempat aku nak releasetension.. tempat nak bercerita... senang cerita mybestie lah nie..


dulu aku jux jadi pencinta setia baca blog nie sebenarnye.. tu pon as a silent reader.. rakan kolejku..  i love the way she express her feeling.. ayat english dia power babe...sory si cantik selalu jadi your stalker.. hahaha..


then blog nie pon selalu aku lepak.. nak habis semua entry aku baca.. sapa tak kenal ahkak geligeli ryte.. nie kalau bab bercerita aku salute.. apa ada dalam pikiran dia semua dia tulis.. hambek kau..


so that's all.. belog aku nie tak de lah nak cakap harus disinggah setiap hari sebab entry ke laut jer.. korang rasa nak baca selalulah singgah ye.. norapikah tak paksa...


-TAMMAT-

Monday, July 18

menyampah bila orang buat kerja banyak bunyi...




pernah tak..? mesti korang pernah jumpa kan orang macam nie.. buat kerja banyak bunyi.. komplen sana komplen sini.. merusuh sana.. merusuh sini.. 


''hey brader.. lu tak ikhlas lu takyah buat lah.. kasi bising wa punya telinga saja....!''


yup tu yang selalu aku sebut kalau jumpa orang macam ni..aku lebih rela kerja yang dia buat tu suruh tinggalkan saja separuh jalan.. tak rugi langsung bagi aku.. daripada dia buat kerja nak henyak benda tu sampai rosak.. perghh nak nak je aku tunjal kepalanya...


kita mintak tolong sebab dia je yang pandai buat.. ada kemahiran.. mintak tolong pon alahai benda bukan main kecik lagi.. kau nak komplen bukan main sampai macam macam ayat keluar.. sumpah seranah lagi tu.. wey, dia dah bagi kau makan sebelom tu dah cukup baik okay.. kang tetiba dia tak halalkan baru kau tahu tinggi rendah langit tu..


tu la manusia.. banyak nak buat kerja sebab dapat habuan.. bukan salah kalau nak habuan je tapi biar lah bertempat dan kena dengan kerja nya.. nie kang tak.. 


buat kerja sebab nak suruh orang tengok.. so dapat tunjuk kat orang kau selalu buat baik kan.. sangat menunjuk nunjuk... buat kerja nak habuan lebih daripada apa yang kau pandai.. memang tak patut dan sememangnya kau dikategorikan dalam kalangan orang yang berniat tak ikhlas.. 


pikir pikirkan lah diri sendiri plus rerakan sekalian.. hidup tak kemana kalau semua perkara kita buat TAK IKHLAS...



-TAMMAT-.

Wednesday, July 13

pembunuhan kejam..!



it's that true...???
baru tadi aku dengar bunyi bising dia menjerit jerit kat rumah jiran sebelah nie...
then bunyi hentakan pisau pada papan pemotong...
next pada lantai..
terpekik pekik dia meraung..


oh mak ayahku.... 
adakah itu adalah satu konspirasi pembunuhan yang hyper kejam...?
jeng jeng jeng...


kesian kat itik tu..
aku dengar dia dok paaakkk paaakkk paaakkk menjerit..
then terus mendayu dayu...
dah jadi pari pari lah tu.....
eh memang ada erk itu olang potong itik dalam rumah then terus cook cook..?
tapi serius itu yang aku dengar...
aishh..



*dah habis merapu..
sambung cari article semula....
any suggestion pleasee.....aishh..-.-''

wordless wednesday -1


itu je ke kebolehan yang kau ada..?

sumber : google..


tak perlu tanya..
tak perlu hairan..
memang tu je kan kepakaran yang kau ada...
tak habis habis kau nak berlegar kat area sini kan..
beragak la sikit...


otw balik rumah sewa mak cik teksi cerita..
petang semalam ada kes ragut lagi kat area Desa Siswi nie....
hey jantan gila...
beragak la sikit nak ragut pon..
bebudak tengah belajar banyak mana je pon ada duit nye...


agaknye kau tak pikir eh..
dalam banyak banyak orang yang dok melenggang menghayun pinggul tu..
budak perempuan innocence bawak buku belambak lambak jugak lah kau nak ragut..
tak ke sakit hati bila bukak bukak je dompet duit tu ada 50 pohsen je..
akhir bulan nie yobbb.. duit belom masuk lagi la..


bukan menyokong tapi nak cakap beliau sangat budushh..
aku lagi respect pengemis yang kurang bernasib baik yang dok tadah tangan kat kaki lima tu..
sekurang kurangnya ada lagi usaha diorang nak mintak..
bukan  main terjah je.. aishh..


so kepada dara dara sekalian..
kalau boleh letak semua ic, lesen, duit dan sebagainya dalam bra..
tak pon dalam sanggul kita yang tinggi melanguk tu pon boleh..
belit belit dalam tudung yang bertingkat tingkat tu ke..


dan jangan lupa pergi jengjalan bawak plastic tesco pon cukup..
bawak dua tiga plastic pon tak pe..
nanti senang kalau ada orang nak ragut..
kita cakap camnie..



''ABANGG TUNGGUU...
NIE ADA SATU LAGI BEG PLASTIK ABANG LUPA NAK AMBIK...''



dah -TAMMAT-


Sunday, July 10

Cerita ku di Bulan Ramadhan

Santai Bersama BEN ASHAARI


Setakat nie tak ada lagi rasanya perkara paling nakal aku pernah buat masa bulan Ramadhan.. tapi yang dah semula jadi tu mungkin lah.. hehe.. selalunya masa kekecik dulu puasa hari first aku mesti nak terbatal je.. ye lah lupa kan.. balik balik sekolah je terus bukak peti teguk air strobery merah menyala menarik pehatian tu.. 
perghh lega je rasa.. tak pasal pasal kena jeritan separuh kampung boleh dengar dari mak aku.. cecepat pergi kumur sambil tinggalkan sikit rasa stroberi kat anak tekak.. noob betoll...


kat Pahang selalunya bulan puasa mesti ada musim buah.. apa lagi time bendera merah aku tegak berdiri nuhh duduk hujung pokok mutan,langsat,manggis durian lah.. hambek kau.. tak tahu malu punya anak dara dah lah tak poserr.. 

pernah sekali ayah aku dah acu senapang kat aku tahu tak.. ye lah dok tengok pokok manggis bergoyang sakan time bulan pose.. mesti lah ingat beruk ke monyet ke.. tak tahu anak dia yang bakal jadi perdana menteri nie bergayut ayas pokok.. lau tak,tak ada dah budak semak nie...;D


tu lah nak citer pepanjang memang tak habis.. tu je lah dulu rasanya.. tunggu mood bulan ramadhan nanti pulak. tenxs Bro Ben buat ini segmen.. tak sabar rasa nye nak poserr.. k done..


-TAMMAT-





*nak join tekan banner..