Monday, June 20

finally...aku mengandung...




hoyehh.. aku bukan kakanda adinda... bukan jugak seorang dara tercemar udara... masih suci hokeyy.. title je yang kasi gempak.. hahaha..


meh..meh..dengar aku cerita satu rahsia pasal KEMENGANDUNGAN aku nie.. tatap betul betul apa yang aku nak cerita nie.. kang jangan gelojoh tak tentu hala sibuk pangkah blog aku and then pegi kat dashboard and then terus nak click new post.. tulis tajuk bebesar NAK KENA NORAPIKAH NIE TAK KAHWIN TETIBE NAK MENGAKU MENGANDUNG.. jangannn.. gayat akuu taww..


aku rasa semua dara mengalami masalah mengandung aku nie.. take five jap.. turunkan pandangan mata korang kat keyboard... then bawah lagi sikit... ha nak dekat dah tu... tengah sikit... dah dekat tu sikit lagi... then pandang tepat tepat dekat higway bertingkat tingkat yang kita sama sama pelihara sejak semenjak nie.. 


jangan pikir bebukan plak... aku maksudkan MENGANDUNGI LEMAK YE... aishh dia nie.. dia yang salah pandang pastu nak salahkan eden plak.. dah dah tak yah nak gaduh.. tak yah nak sengih sengih tarik baju nak kaber acuan kuih lapis tu.. kita sama sama terima hakikat je erk..:D

banyak sebabnya kita termengandung lelemak nie... nie lah antaranya... tulis entry sambil makan nasi tengah tengah malam.. lepas makan terus tido atau mandi.. makan sehari sekali tapi sekali makan dua POT sekaligus.. pepetang malas nak pegi jogging.. suka makan sambil baring lagi lagi dapat makan atas tilam..perrghh nikmat babe.. try usha gambar bawah..


*inilah hasilnya...-.-''




selain tu suka makan bontot ayam ( sepupu aku cakap tu lemak tepu.. nasib aku tak suka makan  )..minyak berlambak lambak dalam masakan.. untuk pengetahuan korang sisa yang kita buang tidak mengeluarkan minyak ye.. tak caya try investigate sendiri.. hahahaha...( tu aku tipu )


mesti banyak je alasan nye kan.. semua tu perkara aku suka buat lah except yang part bontot ayam tu.. sumpah aku tak pernah makan.. contoh kes jogging tu la aku nak cerita.. dulu aku rajin wohh pergi jog kat taman dekat rumah aku tu.. tapi tu cerita dulu.. zaman Pak Lah mentadbir dulu lah...


skang aku bukan malas ape.. ye lah skang kan banyak dah kes simbah asid tu.. tu yang buat aku takot tu... kang beria ria nak jaga lapisan di perut.. tak pasal pasal balik rumah nanges guling guling muka berkedut kedut kena simbah asidd.. gayatt wohh... 


lagi lagi contoh lain.. aku pergi clas pukul 8 pagi.. dah nanty dalam pukul 10 dah melantak muffin lah,moist cake yang berderet je kat tepi komasa kolej aku tu.. lambai lambai suh aku labur duit beli dorang.. ai tergoda tahu yu.. nafsu tetap nafsu.. so bila dah masuk makanan sampingan tu perut pon bertahan lah sampai ke pukul 5..


so balik balik dah nak masak nasi..( jimat.. aku kan sayang 'rakyat' )..dah nama pon makan sekali sehari.. masak dua pot so dua pot lah aku sebat.. ha hambek kau.. penuh dari tekak ke bawah perut.. siap ada yang cebisan cebisan tu ketuk pintu rahim mintak tumpang.. adehhh.. gayatt gayattt perut aku..


so amacam setuju tak..? tak yah malu lah.. lappy korang je jadi saksi kalau nak angguk.. apa lagi.. set time pepetang.. pakai baju kalis peluru nak pegi jogging.. aku dah tak tahan tengok acuan nie.. sakit wohh bila duduk.. berlapis je perut.. 'malu ke orang dik oitt...' bebel mak aku.. haha


'' JADI TINGKATKAN PRESTASI...HAPUSKAN KONTROVESI ACUAN KEK LAPIS.. HIDUP TUMMYYY..!!!''




-TAMMAT-

7 comments:

sharifahzakiah said...

norapikah...norapikah...kak z rase kmu 2 bkn mgembang kat mana pun, tang pipi je kot. hahaha :D alaa bukan gmuk mana pun norapikah ni. mkn je :)

piko said...

hahaha.. ecece.. mesti k.z nak jaga hati lah tu..hehe tang pipi tu memang acuan apam dah.. nie rasa semangat nak makan semula nie.. ^-^

Khairol said...

perut gelebeh. stle la kau. hahahaha

piko said...

haa ciken.. suka plak dia.. jom bertanding nak tak..? hahaha..:D

Khairol said...

ko menang. aku kalah nye. jngan risau la .hahahaha

piko said...
This comment has been removed by the author.
armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin di SIHAT SELALU - Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang Dengan Tungku Elektrik