Thursday, June 30

tak mampu nak terima bila mak cakap.....

tidur terganggu bila terdengar deringan telefon..
oh mak rupanya..
tahu tahu je harinie adik nak telefon mak kan..


mak gembira lah tu..
esok adik cakap nak balik kampung..
borak pon bunyi tak macam selalu..
selalu cam sedih and muram je suara dia..
tadi dah ceria adik dengar..


tiba tiba teringat kejadian hari tu...
minggu lepas aku pergi Kelantan...
lalu depan rumah aku..
sakit je mata lalu depan rumah tapi tak dapat berhenti..


pastu masa otw balik..
aku dah siap awal awal tahan mata daripada tidur..
telefon mak mintak tunggu tepi jalan dekat pondok bas..
mak betul betul tunggu..
dengan 'stokein' sekali..
mak lambai lambai je bila bas aku naik tu lalu depan rumah..
yang si stokein plak terlompat lompat..
takut bunyi bas lah tu..


sedihnya nampak mak dari jauh tapi tak dapat nak salam..
tak dapat nak peluk..
mak cakap bas tu laju sangat..
mak tak nampak orang pon kat dalam bas..
kesian mak..


sambung semula perbualan kat telefon..
tiba tiba mak cakap macam nie..


''eh adik.. mak nak bagitahu nie.....'' kata mak dalam nada muram


hati aku dah berdebar debar..
selalu mak cakap macam tu mesti ada something happen..
tenangkan hati sediakan pemikiran..
bersedia untuk dengar..


''Stokein adik dah tak ada.... stokein kena langgar malam sabtu haritu...... petang tu mak baru lepas bagi makan dia.... banyak dia makan tinggal sikit je makanannya dalam bekas dia tu.... mungkin lepas makan tu kot dia keluar rumah....'' ucap mak tenang..

aku tetap diam...'' mak rasa kucing kelabu jahat tu kejar dia.. selama nie dia tak pernah pon pergi sampai line tepi jalan tu... dah pagi baru mak perasan dia kena langgar....''..sambung mak lagi.


aku dah menangis dari perkataan pertama keluar dari mulut mak..
tapi tetap tahan daripada mak aku tahu...
cuba gak nak bertanya...


''mak... teruk ke dia kena langgar...? hancur ke.......?'' air mata dah mencurah curah dah..


''a'ah.....'' jawab mak sepatah....



aku nak tanya banyak lagi...
tapi nanti mak dengar lak aku menangis teruk...

abang tak tanamkan dia ke....?
dia dah gemuk semula tak....?
bulu dia dah okay ke....?
haritu kulit dia ada masalah....
sepenuh cuti sem aku rawat kulit dia nak bagi bulu dia okay semula...


tapi mak faham perasaan aku.. 
mak cerita tanpa aku tanya...
dia dah gemuk....
bulu dia dah okay sekarang, bersih je....
makan banyak.. tak pernah tak habis sepinggan nasi mak letak..


mak dah try cari pengganti stokein..
tapi aku cakap biar lah dulu...
esok aku nak balik...
nak tengok barang barang permainan stokein..
nape stokein tak tunggu aku pon...
aku suruh dia temankan mak tapi kau pergi plak nape..
kesian mak duduk tak ada teman bergurau kat rumah...


dah seminggu baru mak bagitahu aku..
cepat atau lambat sedih aku tetap sama...
nanti aku balik tak ada dah stokein nak kejar aku..
stokein dah tak salam aku..
stokein dah tak gigit hujung seluar aku...
stokein dah tak bergayut kat kaki aku..
stokein dah tak terjun dari atas syiling terus atas perut aku time tidur..
sedihnya..


aku memang tak ditakdirkan tuk jaga kucing kot..
sekor pon tak pernah mati depan mata aku...
tak pernah jaga sekor pon sampai dia tua..
ada yang hilang...
ada yang kena bawak lari ngan orang...
nie first time lama sikit bawah jagaan aku..


tak pe lah.. 
stokein dah tak ada..
Tuhan tarik nyawa dia sebab tak nak manusia buat jahat ngan dia dah kot..
anak dia pon mak aku cakap mati kena langgar beberapa malam sebelum dia kena langgar jugak..
*anak dia jiran aku jaga
dia dah ada peneman kat alam lain tu..
bagus la..
hey stokein.. nanti aku rindu kau aku beli stoken bebanyak ye nanti boleh ubat rindu aku..


btw nama dia stokein sebab empat empat kaki dia macam pakai stokin putih..
kaki dia tak pernah kena becak..
tak pernah kotor...
bulu dia panjang and lebat..
ekor lak macam bulu mop rimbun nye...
keturunan apa entah dia..
tapi memang cantik..
sebab dia pandai jaga bulu dia..


misi aku balik esok nak pergi buru kucing kelabu tu..
bawak senapang siap siap..
tapi nak tembak telinga je sebab tak nak membunuh..
dah nak sambung lap hengus..
bui..



*gambar stokein tak ada sebab konon aku percaya kalau tangkap gambar kucing nanti dia cepat mati.. (sebenarnya aku banyak ambik gambar dia masa cuti sem haritu.. bercamwhore ngan aku tu pasal lah kot.. sob sob...)



stokein ala ala cam nie lah tahap kerimbunan ekor ngan kestokeinan dia.. rindu..=(.




-TAMMAT-

Monday, June 27

aku minat dia.. tapi belom tentu dia minat aku.

nak cakap ke tak nak..
tu ayat paling mangang aku selalu baca..
dah nama kau dah tulis tu tak payah pikir lah nak cakap ke tak nak..
so just let it go..!


aku suka dia..
tapi disebabkan dia mak aku hambat abang aku sampai tersangkut telinga kat pagar..
aku teringin nak pegang dia..
tapi disebabkan dia jugak abang aku menyorok bawah kawah gedabak besar dalam stor..
aku rasa macam nak cuit cuit je dia..
tapi apakan daya..
suara dia belom tentu semua orang suka dengar..
BINGIT lah vooodoooo..


tapi aku suka dia..
aku jalan mana mana and aku ternampak dia terus aku usap usap badan dia..
aku pergi PERTAMA..
ramai gila kot yang macam dia cun cun hensem hensem belaka..
tapi VALUE jangan cakap lah..
berdeting deting tepi telinga aku bunyi tabung pecah bederai sebab nak membayarnye..


tapi kalau aku dapat dia..
takkan aku nak berdikari sendirian..
aku nak mintak pertolongan sape nak GELETEK dia..
sebab aku memang tak pandai nak membuat rabaan secara terpaksa....
banyak plak tu part yang kena RABA..
tapi ada la yang aku dah belajar sikit sikit kat Utube yang ringan ringan je lah..
tapi tetap kurang pandai..sighhs..-.-''


perlu ke tak perlu aku miliki dia..
kalau aku tak dapat tak pe lah mungkin nanti mana tahu ada rezeki aku jadi akauntan negara..
aku ambik yang VALUE besar besar sikit..
nanti best sikit jeritan dia pon kuat kuat bila aku raba dia..
erm mintak mintak lah dapat kan....
tapi rasanya time tu orang cakap aku layan barang lama kot...
tak pe.. it's okay..


dah kau nie kenapa dok kerut kerut kening..??
pikir behluuuu lah tu....


kembalilah ke pangkal jalan wahai pembaca pembaca ku..
ini hanya penceritaan tentang apa yang aku suka..
teruna berdada tuff... nopp sama sekali..
kereta beroda 8.. OMMGAYY.. lambat lagi..


penceritaan nie bekenaan sebuah benda je..
cubalah korang pikir pikirkan apa..
hint nye kat pekataan aku gabak gabakkan tu..
aku malu nak bagitahu korang semua..
cukuplah luahan je..
nanti aku dah dapat aku tayang kat korang semua ehh..
k bui..
salam...:D


pandang bebetol mungkin nanti anda jumpa jawapannya..:D

Saturday, June 25

SAYA JOIN UGLY FACE CONTEST



wah..
tetiba tersangkut kat contest nie..
menarik ye sebab aku ada segugus gambar berbentuk cengini..
maksud aku bukan la gambar baby tu..
tapi gambar ugly lah..
*padahal memang ugly pon..


hokey so aku mempertaruhkan pitcha nie..



nie muka kawan class aku.. name dia Melaty.. ugly sungguh kan muka dia.. hahahahahaha.. memalukan sungguh.. k lah.. rasanya dah cukup menepati syarat tu.. *p/s: owner contest jangan masukkan gambar nie dalam fb ye.. cian kawan saya.. burok nunggoh.. hahaha


puuhh puhhh memintak menang.. haha.. jap lupa lak sape sape nak join sila lompat sini tak pon tekan kat banner pon boleh.. k lah done.!

hoyeh.. nie aku suka nie,,

bukan lelaki berbadan tuff..
bukan bahan bahan lucah ye..
jangan salah faham..

apa lagi yang student suka kalau bukan cuti..
diulangi ''CUTIIII''
mari kita tengok my cuti semester tu sem nie ngan sem depan..


ha tak nampak kan.. aku pon tak tahu nak ejas camne sebenarnye haha.. nie lagi satu tuk sem depan.. 






ceh ye ye oo je aku ingat aku habes bulan 1 or bulan dua.. rupa rupanya sama je habis bulan 5.. porachit betul lah.. mintak mintak aku dah tak repeat apa apa kan lepas nie.. tak nak lah extand ke hape ke.. sem nie aku ambik muet gak.. doakan aku lulus ngan cemerlang yerk sebab aku anak orang Melayu tulen.. omputeh tak pandai.. hehe..

k lah..
nak beradu dah.
bui salam..:))





-TAMMAT-


My Princess

hoyehh..
baru lepas melantak jeruk kelubi masam menyengih..
tahu tak kelubi tu ape..?
tak tahu sudah..

rajin sikit harini nak exercise jari jemari..
pusing kiri pusing kanan..
then terclick kat cerita nie..
'' My Princess'' / 마이 프린세스
wahh terer tak aku spekin korehaa..

okey actually cerita nie baru je ditayangkan awal tahun nie..
tak salah aku 5 Jan - 24 Feb rasanya..
ada 16 episod..
cerita dia best bagi aku sebab hero heroin nye tuff and comel benorr.

meh aku review sikit....


Lee Seol nie pelajar kolej biasa je yang tetiba dapat tahu diri dia nie rupanya princess Korea.. kat Korea nie ada satu firm nie yang sangat famous amous la kirenye or lebih senang berpengaruh la iaitu Daehan Group.. Cucu pengerusi group nie lah yang menjejaki princess nie iaitu si brader tuff yang bernama Hae Young.. tergoda ai taww tengok dada tuff beliau.. then, Hae young is put  in charge of educating Seol on proper etiquette.. tapi entah camner nye boleh la plak terjatuh cinta ngan si Seol nie... then.. jeng jeng jeng... 

...........

malas dah aku nak cerita.. nak tahu lagi banyak tengok sendiri.. romantik sangat wehh.. tapi dorang dorang je la boleh buat.. kita kita harraamm taww.. :D


so nie lah hero & heroin kepada drama nie.. saksikan dada tuff and muka comel mereka mereka..

-Hero-


haa.. tuff kan.. jap jap.. aku ada lagi satu nak bagi korang tengok..




weei beragak ah tatap lama lama.. hareemmm.. nasib aku dah sensedd kan.. urat urat..! hehe


-Heroin-


haa.. tengok santekk kan.. somel lak tuh.. aihh.. nie ada lagi satu.......



eceh.. ingat aku nak letak gambar pompuan tuh tak pakai baju lah tu.. tak hade mahkhena nye.. 


dah dah.. mari kita tengok keintiman dorang dalam filem nie...


dorang makan makan...

dorang jalan jalan..

pastu dorang cakap bisik bisik.. 

aku pon tak tahu apa motif dorang cengitu.. part bisik dekat dekat tu banyak jugak lah.. sampai aku letak speaker celah telinga sebab nak dengar pebenda dorang cakap.. hasihh.. tetap tak dengar.. 


tak pe lah.. nanti korang dah tengok korang bagitahu kat aku erk apa skrip kat situ..*ecece yang kau sengih sengih kenapa.. nak ulang banyak kali lah tu part 'bisik bisik' tu.. hehe.. tak pe aku paham..


so kepada peminat K-Pop yang tak tengok lagi cerita nie sila sila lah cari erk.. boleyhh lah layan time time makan nasik sensowang.. *padahal aku sorang je ketinggalan zaman tak tengok lagi..

k lah..
dah habis review..
bui..







-TAMMAT-


Tuesday, June 21

macam mana tahan sampai 5 tahun tapi ego tinggi KLCC

crreeetttt.. crrreeettt...

''eh tak nak keluar plak die.. ce try tekan lagi skali..''

creettttt.... creeetttt...

''natang nguhh.. dah lah gaduh.. losyen plak habis...! urghh tension tension...!!'' 

sambil menghayunkan tangan lalu botol losyen terpelanting gimnastik berirama..* alaaaaa macam dalam filem tu..



tu lah.. asal gaduh je semua benda nak marah.. orang tegur sikit nak siku.. orang melawok sikit rasa nak penampor je.. sampai losyen yang tak de hati dan perasaan pon kena natanngg.. adeh.. norapikah.. norapikah..


dah dah.. tak yah nak geleng kepala beria sangat.. lumrah lah tu kan.. 'bercinta mesti kena ada gaduh'.. jaman bila daaaa ayat tu.. ce bagi ayat terbaru sikit.. bosan dah aku dengar..


tu yang aku nak hebahkan kat sini.. bukan nak menjaja tak tentu pasal tapi ye lah kawan tak ada nak bercerita.. blog lah tempat pengubat rasa.. sob sob...=(


kadang kadang aku terpikir plus pelik tertonggeng tonggeng.. macam mana aku boleh bertahan sebegitu lama tanpa satu ikatan sekalipun selain daripada kapel yang berasaskan angan angan mat jenin.. 5 tahun nokkk.. kalau bagi kat beberapa orang artis tu dah berapa kali kahwin plak dah dalam tempoh masa camtu..


tapi masalahnya ego tinggi mengKLCC belake belake.. gaduh je tutup henpon.. gaduh je majuk tak tentu hala.. gaduh je cepat cepat nak bukak mesej mesej lama sebab nak cari point nanti takot kalah time berdebat.. gaduh je rasa nak tukar background lappy letak gambor anak sedara tengah makan aiskrim comot momot....

then gaduh je lagi mula lah mesej nak reply sependek sepender... aishhhh..

-uatpe.?
dok je...........

-dh mkn..?
blom............

-mandi blom..?
t lah tak d mod...........


haa tengok.. tak ke sakit hati kalau masing masing mesej cengitu.. letak dot dot je panjang.. konon nak tunjuk merajuk lah tu.. cehh.. nyampah... belom lagi yang tang nie.. time time dekat dah nak bek tu tetibe plak keluar ayat panas nie...


-aoron aziz ke hero citer tu.?
ermm..bukan lah..remy ishak..

-o ea ker..
ea la taw........

-K

cilasak punya huruf K.. pasal lah kau wujud dalam dunia nie.. kalau tak mesti aku dah berbaik baik dah tadi.. nie semua pasal kau... so nampak..?? masih nak menyalahkan 'bukan orang' ye di situ.. anda faham kan maksud saya..?


 mulut dok menyumpah nyeranah tapi hati tetap cakap 'susah nokk aku nak majuk sebulan..!.' naik kering gusi aku sebab tak senyum senyum and masam je 24 jam.. tu bukan norapikah.. tu dah jadi orang lain tu...


selain ego setinggi KLCC.. tetap ada benda yang kami boleh banggakan.. even gaduh sampai bawak parang konon acah acah nak cucuk dada  padahal cucuk celah ketiak tapi still lagi ada cipuutt toleransi rupanya between us..


kalau gaduh sedang mana pon kami tetap takkan campak henpon sampai berderai sebab tu lah harta paling berharga.. kalau gaduh ganas sedang mana pon kami takkan wrestling guling guling tepi jalan sampai patah ibu jari kanan.. kalau gaduh bengis mana pon.. kami still boleh makan sambil terminum air salah glass sebab dah memang perangai dua dua cengitu tapi kengkonon mata tak angkat langsung..


kalau gaduh lama mana pon tapi tetap mesej walaupun maxis kaya atas kerana wujudnya huruf  K kat dunia nie yang menghubungkan kami berdua.. pstt : rindu pon ye jugak.. caiit.. 


andddd


yang paling penting kalau gaduh sehebat mana pon... ayat nie takkan jarang wujud selama 5 tahun kami bersama...


''SAYA TAKKAN TINGGALKAN AWAK.........''


mungkin itu rahsia nya we still together.. aku dah tamat menulis.. tapi kami tetap still bergaduh.. doakan kami still bersama ye after aku publishkan entry nie.. dah letih lah.. k lah.. dah siap post terus tutup and nak tidur..

k bui..
salam dan selamat malam semua..




dari hati pedih cik norapikah abdullah yang dimiliki Ally Shah buat sementara waktu nie.. maaf kalau bosan asyik asyik cerita pasal teruna.. kbaii..







-TAMMAT-



Monday, June 20

finally...aku mengandung...




hoyehh.. aku bukan kakanda adinda... bukan jugak seorang dara tercemar udara... masih suci hokeyy.. title je yang kasi gempak.. hahaha..


meh..meh..dengar aku cerita satu rahsia pasal KEMENGANDUNGAN aku nie.. tatap betul betul apa yang aku nak cerita nie.. kang jangan gelojoh tak tentu hala sibuk pangkah blog aku and then pegi kat dashboard and then terus nak click new post.. tulis tajuk bebesar NAK KENA NORAPIKAH NIE TAK KAHWIN TETIBE NAK MENGAKU MENGANDUNG.. jangannn.. gayat akuu taww..


aku rasa semua dara mengalami masalah mengandung aku nie.. take five jap.. turunkan pandangan mata korang kat keyboard... then bawah lagi sikit... ha nak dekat dah tu... tengah sikit... dah dekat tu sikit lagi... then pandang tepat tepat dekat higway bertingkat tingkat yang kita sama sama pelihara sejak semenjak nie.. 


jangan pikir bebukan plak... aku maksudkan MENGANDUNGI LEMAK YE... aishh dia nie.. dia yang salah pandang pastu nak salahkan eden plak.. dah dah tak yah nak gaduh.. tak yah nak sengih sengih tarik baju nak kaber acuan kuih lapis tu.. kita sama sama terima hakikat je erk..:D

banyak sebabnya kita termengandung lelemak nie... nie lah antaranya... tulis entry sambil makan nasi tengah tengah malam.. lepas makan terus tido atau mandi.. makan sehari sekali tapi sekali makan dua POT sekaligus.. pepetang malas nak pegi jogging.. suka makan sambil baring lagi lagi dapat makan atas tilam..perrghh nikmat babe.. try usha gambar bawah..


*inilah hasilnya...-.-''




selain tu suka makan bontot ayam ( sepupu aku cakap tu lemak tepu.. nasib aku tak suka makan  )..minyak berlambak lambak dalam masakan.. untuk pengetahuan korang sisa yang kita buang tidak mengeluarkan minyak ye.. tak caya try investigate sendiri.. hahahaha...( tu aku tipu )


mesti banyak je alasan nye kan.. semua tu perkara aku suka buat lah except yang part bontot ayam tu.. sumpah aku tak pernah makan.. contoh kes jogging tu la aku nak cerita.. dulu aku rajin wohh pergi jog kat taman dekat rumah aku tu.. tapi tu cerita dulu.. zaman Pak Lah mentadbir dulu lah...


skang aku bukan malas ape.. ye lah skang kan banyak dah kes simbah asid tu.. tu yang buat aku takot tu... kang beria ria nak jaga lapisan di perut.. tak pasal pasal balik rumah nanges guling guling muka berkedut kedut kena simbah asidd.. gayatt wohh... 


lagi lagi contoh lain.. aku pergi clas pukul 8 pagi.. dah nanty dalam pukul 10 dah melantak muffin lah,moist cake yang berderet je kat tepi komasa kolej aku tu.. lambai lambai suh aku labur duit beli dorang.. ai tergoda tahu yu.. nafsu tetap nafsu.. so bila dah masuk makanan sampingan tu perut pon bertahan lah sampai ke pukul 5..


so balik balik dah nak masak nasi..( jimat.. aku kan sayang 'rakyat' )..dah nama pon makan sekali sehari.. masak dua pot so dua pot lah aku sebat.. ha hambek kau.. penuh dari tekak ke bawah perut.. siap ada yang cebisan cebisan tu ketuk pintu rahim mintak tumpang.. adehhh.. gayatt gayattt perut aku..


so amacam setuju tak..? tak yah malu lah.. lappy korang je jadi saksi kalau nak angguk.. apa lagi.. set time pepetang.. pakai baju kalis peluru nak pegi jogging.. aku dah tak tahan tengok acuan nie.. sakit wohh bila duduk.. berlapis je perut.. 'malu ke orang dik oitt...' bebel mak aku.. haha


'' JADI TINGKATKAN PRESTASI...HAPUSKAN KONTROVESI ACUAN KEK LAPIS.. HIDUP TUMMYYY..!!!''




-TAMMAT-

Sunday, June 19

worry to say..


walaupun koya title nak higgeris hinggeris.. tapi aku tetap tak pandai nak spekin semuka penuh entry neyh.. haaiihh.. impian...impian...

worry to say... aku tak tahu apa yang berlaku kat diri aku minggu nie.. duduk rumah macam dugong lepas makan sekor gajah... memalaass melepeekkk jer.. mesej teruna macam nak marah sepanjang masa... anak sedara aku lompat lompat tepi aku then aku bagi flying kick guna siku.. wachhhaaa..! 

akak aku penat penat masak kat dapur, aku mengangkang depan latopp sibuk tengok cerita khorea.. pergghh panas je akak aku.... 

belom lagi sampai part buat assignment... erm satu pon tak sentuh langsung.. harapan tinggal harapan konon hari esok nak  pergi class bawak jawapan penuh 5 helai ketas kajang.. malasss sunggohh..!

sebab tu aku worry to say.. belog dah lama berkepuhh.. tiap tiap hari buka blog tekan new post.. sempat tulis title separuh jalan pastu terus delete entry.. gayaatt sunggohh..

kesimpulannya disini... aku tak tahu nak tulis hapa nie.. hahaha..;D



tunggu malam kang lak..
mana tahu ada idea lompat dari luar tingkap tu..
k bye



-TAMMAT-

Wednesday, June 15

pagi yang gelap...

pagi yang gelap
kini sudah cerah
aku adikmu
dan engkau abang....

dah dah cukup..
senghhaauu dah tu..
short entry..
nampak ada lagi setengah jam tuk aku ke kelas..
awal awal pon tak gune jugak kalau kena jalan dekat 1km disebabkan tak ada teksi..
so mari kita bercamwhoreee di pagi hari ye..


hoyehh bangun tidur terus on lappy..*tido pakai cengitu yee..

moning peeps.. gua cik norapikah kaki semak plus repek dah bangun..!

sabar yee.. sabar yee..jangan muntah dulu... nie gambar bebiasa je.. no porno.. no gediks gediks..


ermm.. tak nak sabar jugak.. pelempang sebelah tangan smooth & silky nak tak..? hahaha


ha camtu la.. dok dediamm.. pagi nie tak ada entry lagi.. p bace previous previous entry erk..:D


k bui..
SELAMAT PAGI MALAYSIA.
okeyh sunggoh ayat artis...
-.-''




-TAMMAT-


bosan untuk hidup



hari hari ke kelas ibarat hari tanpa kata dalam hidup aku.. cukup memenatkan..cukup membosankan.. cukup menghayunkan kaki dalam keadaan terpaksa.. cukup membebankan bahu tuk bawak beg penuh kiri kanan.. cukup memaksakan mata tuk tengok gelagat gelagat kepelbagaian manusia.. okey dah cukup sampai situ norapikah..

bab bagi alasan serah lah kat kau kan.. sebenarnye aku tak tahu nak hupdate apa.. nie entry ketiga aku taip after the first one yang sedikit merepek meghaban and the second one yang berimaginasi terlebih fakta.. sangat menggayatkan.. 'hari tanpa hupdate belog ibarat jari mengumpul lemak'.. so harus taip jugak untuk tidak mengemukkan jari aku yang sedikit runcing nie ye..*eceh tersedak cik elia..

harinie kekelas seawal 8 pagi.. malangnya terlupa kelas start pukul 8.30.. masa itu emas sunggoh untuk landing atas tilam lekuk aku.. haissh.. disebabkan ada setengah jam masa free so perlu dipergunakan sebaik mungkin.. kejar ke cafe makan kuey teaw goreng 2 hengget.. sedap wooh.. 

class just gap pukul 1 sampai 2.. sejam je wehh.. sadis betull.. time tu lah nak makan.. time tu lah nak solat Zohor.. malangnya solat didahulukan.. maafkan aku wahai perutku yang sedikit terkehadapan sejak kebelakangan ini.. pagi tadi aku dah layan kau kan.. so sekarang time kau merana plak okey.. 

sambung class seperti biasa.. banyak soal jawab dengan lect aku harinie.. probnye bukan pasal bahan lecture tapi hal hal dunia dan remaja.. layankan aje lah.. banyak ilmu dapat wohh.. *konon tadi nak cerita pasal hal nie lah tapi tak de idea.. asyik tulis pepanjang pastu delete.. gayatttt..!

saat paling menghorraayykan adalah time pulang ke rumah idamanku.. balik balik terus masak.. perut dah merana sepanjang hari.. sup sayur ngan sardin penyelamat perut jadi habuan.. sangat tak matching ye padanan makanan tu.. tapi tak pe.. student memang macam nie.. maka kesimpulannya lunch aku pada pukul 6 petang...-.-''

sekarang ada kat depan lappy.. baru lepas siapkan assignment english about the arguement in an article.. dan jugak baru lepas mewangikan diri sebelom tidur.. saja je order satu set paru paru berair kan untuk bekalan masa hadapan.. tak lupa jugak tempahan spect mata tebal selipar roxy akibat menaip dalam gelap.. hahaha..

okeylah.. time to sleep.. dah tak nak jadi aunty tua pakai spect berukuran latop di usia muda gigih nie lagi.. mesti bosan kan dok cerita pasal aku je.. nanty lah esok aku fikir nak hupdate pasal menda best best sikit..*bajet sunggohh.. k bui..
:D


-TAMMAT-

Sunday, June 12

terunaku dicop penjenayah..!

tadi otw balik kena tahan dengan polis.. ntah hape dia nak.. mintak lesen ic ngan roadtax.. lepas teruna aku bagi semua tu muka dia terus hampa.. belek motor depan belakang.. pastu pandang kengkawan dia..

siap siasat kami dari mana dan nak kemana.. belom sempat teruna jawab aku pon bukak cermin helmet & dengan muka  isteri PM aku jawablah 'NAK KE RUMAH TOK KADI' then terus cepat cepat tutup semula..:D.. satu cubitan hinggap kat peha aku...ouuchh..

ye la sakit hati aku.. pandang teruna aku dah macam teruna aku penjenayah no 1 dunia.. weh aku kat belakang nie bukannya pakai baju terbelah nampak lurah pon nak copp pakwe aku jahat.. muka innocent orang kampung je pon.. kalau teruna aku jahat aku tak nak lah kat dia.. kalau satu dokumen tu tak cukup ye lah kau nak pandang sampai camtu.. aishh panas panas.. 

yang peliknya teruna teruna after kitorang yang muka agak penjenayah tu dia tak tahan plak.. langsung pandang jeling nampak bulu mata hujung sekali jer.. siap ada yang wenggg wenggg lagi kat diorang.. urggh bikin gua panas..

siap siap dia jalan kat geng dia then dia datang semula kat kitorang dan bagi semula ic semua tu tadi.. terus teruna gerak untuk mengelakkan cik dara dia nie naik minyak bersilat kat tengah tengah highway tu..

lemah semangat ai taw..hishh..!



ada gaya penjenayah le teruna ai..? jujur plishh...!..=(




-TAMMAT-


sekadar rutin

ini bukan rutin tarian tapi ini rutin kehidupan.. tengahari tadi gerak ke Ampang Point.. follow si teruna.. dia nak ke rumah abang sepupu dia.. aku plak jux keluar untuk mengeluarkan peluh langsung beberapa keping duit yang sangat bernilai tatkala poket sudah kekeringan di awal bulan.. ouuch..

lunch di mcD.. malangnya lunch pukul 3.30 petang maka mcValueLunch murah terlepas sudah.. berbekalkan lappy bateri kong kesayangan aku nie kononnya nak lepak mcD je lah sambil update belog tengok movie.. namun harapan tinggal harapan..

''dik..meja mana ada plug ye..?..''- aku
''ermm.. sori lah kak.. kat sini semua meja tak ada plug..'' - adinda mcD

dia nie nak perli aku ke hape.. memang lah orang tak pasang plug pada meja.. aku pandang teruna, teruna pandang aku..

''erm.. tak pe lah..'' - dengan nada hampa..-.-'



aku pon ditinggalkan lah kat situ sementara teruna siapkan keje dia.. so, berusaha nak habiskan penghupdatetan malangnya sangat tak sempat.. so terbengkalai lah entry aku sampai ke malam nie..



teruna dah hilang.. batery lappy dah tak de.. makanan pon dah habis aku sebat.. ape lagi.. time tuk cuci mata lah plak.. duit tak de takpe.. yang penting belek belek baju dengan muka yakin bahawa 'DUIT MASIH BERATUS RATUS DALAM BANK' tapi malas nak cari mesin atm tuk kuarkan duit... norapikah norapikah..

dah habis semua kedai aku lawat.. semua kasut aku dah sarung.. semua baju aku dah belek.. semua teddy aku dah peluk.. kemana lagi lah aku nak bawak diri ku yang malang nie.. sobsob.. tetiba teringat.. BOWLING.!

yup feveret tu.. tengok jam dah dekat pukul 6.. tadi teruna cakap area timing tu dia dah boleh siapkan kerja.. so ape lagi aku pon pegi lah usha usha mana yang patut.. 1 game 6.50.. dua orang men 13 hengget.. kasut lak 2 hengget sepasang.. ceh melambung duit aku.. tak pe jap g claim balik.. hehehe..

first game aku menang.. wohoo.. but malangnya second game teruna menang.. menyampah muka berlagak tak bley blah.. bagi can je tuh.. cait.. tak pe tadi dah janji nanty repeat lagi sekali next week.. langkahku longlai akibat kekalahan..sob..


-TAMMAT-


badan lunyai

urgghh.. letih bangat deh..
baru siap mangi kan badan aku..
baru balik tengok wayang..
KL gangster menyengat..
jap ayat aku tak habis lagi..
KL gangster menyengat sampai Zizan kena tikam jer..
lepas scene tu dah tak menyengat dah..-_-'
cait.. tenxs zizan huru hara kan Kl gangster..

tengah tengah syok tengok orang bertumbuk teruna aku tetiba besuara..

''wak.. cuba tengok rambut adi putra tu...''

'kenapa..?..'

''sikit sikit macam rambut saya kan time panjang dulu..''

''HAAA..?.. HAPPE..?.. HAA..? TAK DENGAR LAH... HAPE WAKK..?? '' jerit aku kekuat sambil menyelak hidung.. perasan sunggoh.. teruna sape pon hentah lah..aishh..


 dah letih sesangat nie.. dah siap bw sekejap.. nak siapkan entry nie pastu terus nak melabuhkan tirai mata..  letih bejalan sepanjang hari nie.. sambung esok plak..

k lah nyte sayang sayang semua..
bui salam..=)



chop.. tahniah ganu kita..!
k done..



-TAMMAT-

Saturday, June 11

watsons cut harga gila gila..

baru balik dari keluar dengan teruna.. tadi ke sg.wang.. pergi bayar berukband yang dah tertunggak sebelas hari.. jap lagi kalau lambat sangat merana plak aku tak boleh nak honline..

nak menyampaikan kat sg.wang tu aku dah dikira seorang penjimat.. makan teruna bayar.. ehem.. transport memang free.. ehem.. parking kang singgit je.. tak pe biar dara bayarkan ye teruna..*sangat baik hati sebab murah.. haha

bayar bill berukband pon bekira kira dah nie tahu.. duit nak belanja sebulan nie dah nak langsai.. mara dapat 6rat..150 sewa rumah.. dekat 3rat duit buku jer.. barang dapur 1rat.. barang barang lain lagi tuk keperluan harian pon kena beli.. adeh.. pada tangan dah tinggal 1rat je dah.. mampuss memang mampuss.. dah bukan pasal nie aku nak ceritakan..

so after dah melangsaikan beruk aku kitorang pon besiar siar lah cari sale mana yang patut.. ahakxs.. ada hati lagi tu nak shuppin.. tetiba teringat pencuci muka aku haritu beli stok kecik jer.. so nak pegi tapau yang besar plak.. stok mesti kena ada kat rumah.. 

sesampai depan watson hambek kau up to 50% tu sale.. adeh.. apa lagi.. terus cari bakul hambek apa yang patut.. memang tak patut.. barang teruna semua dapat memurah.. mana aci..  pencuci muka dia sebat sampai dua.. padahal baru minggu lepas dia beli dengan aku.. murah punya pasal.. nak bukti nah tengok nie..

muka tak puas hati.. aku punya olay tak nak lak dia buat sale.. harga yang teruna nie just 4 hengget je taw.. urghh


tapi aku sempat balas dendam.. dia belikan aku 3 sekali antabax nie.. haaa.. padan muka.. hehe.. yang nie 950ml harga lak jux sebelas hengget je..

set eau de toillette punya la murah.. buat aku hangin je.. teruna sempat rembat dua set.. pastu dia rembat gel rambut yang harga asalnya agak menelan air liur kalau nak beli tapi tadi harga tak sampai sploh hengget pon.. hangin hangin..

so kepada semua pemegang kad watsons.. p serbu cepat.. ada offer baik punya.. tapi malangya satu hari je taw.. special day offer.. so apa lagi..

SERBU..!

jangan lupa bawak membership's card plak.. rugi point wohh. hehe


-TAMMAT-

Contest : 'Da Best Memory Contest'


ada contest lagi.. 
hamek kau..
penuh entry aku harinie dok join contest aje lah..
so Cik Shiema, salah sorang penganjur contest nie ajak aku join..



jadinya aku nak tepek gambar nie sebagai bahan penceritaan aku..

nie lah majlis rasmi aku.. eh kejap.. ayat tak habes lagi.. majlis rasmi aku menjadi pengapit laaa.. so kenapa aku letak gambar nie..? contest nie pon pasal da best memory ryte.. so aku rasa tanya kat sape sape pon semua orang akan cakap hari persandingan diorang lah da best memory dalam life dorang..

malangnya.. nie bukan hari persandingan aku... hehe.. tapi tak pe. dis day still be a best day ever in my life.. kenapa..? baca list je lah.. bosan nanty baca pepanjang..:D


- aku perasan macam aku yang kawen.. haha.. *teruna aku punya pasal la nie..
- pertama kali aku dimekap agak tebal..
- yang kahwin tu kembar aku dari kecik.. *sob sob lepas haritu aku dah tak leh mandi ngan dia..
- aku suka design ngan kaler baju pengantin pompuan tu.. *nanti nak pakai kahwin aku plak.. mengong..
- lastly disebabkan dia dah kahwin so aku lah satu satunya bongsu perempuan yang masih dara dalam family kitorang.. hahaha


btw brides tu dah pregnant skang.. cepat kan.. haha.. so aku nak pasang niat if aku menang contest nie aku nak hadiahkan teddy bear besar tuk si tecik yang bakal lahir tu nanty.. amin..:)




so korang nak jugak..?
tekan LOCENG nie.. 
jap lagi anda akan terbang ke sana..
k bui..

 jap terlupa nak tag.
nah hambek nie
1. cik ZATY suara sedap.
2. cik AMZURA orang kampungku
k done



-TAMMAT-

Semarak Cinta Ally dan Fiqa

tajuk entry tak bley blah..
padahal bukan ada benda nak cerita pon..
nie gambar bebape minggu lepas dah..
tapi ye lah sibuk semak sana semak sini..
tak menyempat nyempat nak upload..


mood : typing mesej..

''awak kita nak pegi mana hari nie..?..'' - dara

 ''ntah la wak.. dah tak tahu dah nak pegi mana..'' - teruna

''erm kita p jogging seharian kat Pudu Ulu je lah..'' - dara

'' dah toksah nak mengarut.. siap siap jap g saya ambik..'' - teruna



dan untuk pengetahuan semua..
aku adalah manusia yang memang selalu lambat dan menyakitkan hati kalau nak tunggu bersiap..
banyak sangat tempat nak kena tepek bedak..
pasal tu lah asyik kena bebel ngan teruna gemok tu jer..
aish..


mood : AntaraValley

''wak.. ada sale ke kat sini..?..'' - dara

''dah kalau de sale je ke boleh datang sini..? apa ke merepek soalannya.. aishh..'' - teruna

''tanya pon nak marah.. wellkkk..!..'' - sambil menghadiahkan sebuah sepakan kat bontot.. PADAN MUKA.



so perjalanan tanpa motif pon bermula.. cekidout gambar je lah..



tengok puzzle puzzle tu santekk weh.. tiap kali aku p AntaraValley nie mesti p sini.. tapi nie la idaman yang memang aku takkan dapat sampai ketua.. mahal terhamett..







nie plak ada dia buat deco pasal Pirate besempena POC haritu.. besaq and real weyh..
soalan aku pada teruna.. 

''yunk.. nanti bila dia dah tak guna menda menda nie semua dia nak letak kat mana eh.. membazir je kan buat cecantik..?..'' - dara

''dia letak kat sini.. simpan tuk kahwin kita nanti...''  - sambil meyelak hidung dengan muka mintak semut api..

sengallllll.. buat sakit hati betul dapat pahkwe cengini.. dah malas layan..





-TAMMAT- 

BEN ASHAARI : JOM KENAL BLOG SAYA

Santai Bersama BEN ASHAARI

wohoo.. harinie tak dek kelas.. so tak de lah balik balik kelas jer bukak blog pastu muka sememeh tak sempat nak join segmen ABANG BEN.. sebelom cekidout melepak meyh dengar aku membebel jap..

semak nie baru bukak awal tahun nie.. dah nama pon semak so sah sah lah macam macam anak puaka ada.. aku menulis tak specific kat mana mana subjek.. aku tulis pasal rutin aku.. makan minum aku.. mak ayah aku.. adik beradik aku.. teruna tuff aku.. kengkawan jaman dulu aku.. paling aku suka tulis cerita karut marut yang aku nampak sepanjang hayat aku.. sebagai contoh 'MAMAT SKATE YANG COOL DOWH' nie..

ops teruna dah sampai..
japgi dia membebel plak kalau lambat..
kalau suka follow kalau tak suka tinggal komen..
k bui..


eh telupa plak nak join tekan lambang adidas kat topi abang ben..
hehe..:D



-TAMMAT-