Friday, July 29

Tak tahu lah salah siapa..

norapikah letih.. so nak cakap sikit je malam nie.. baru balik dari Bukit Jalil.. tak tahu lah nak rasa bangga ke atau nak rasa sedih.. tapi tadi dah berapi api dah mulut nie memaki.. tak dapat hape pon.. dosa ngan sakit ade lah.. so nie salah siapa..?


dua tiga hari nie dok melilau cari tiket.. tak dek dah habis semuanya.. tadi pergi stadium awal sikit so dapat lah jugak masuk.. tapi tak dek lah nasib baik sangat sebab tiket dari harga 30 naik 50.. teruna sayang dara kena lah beli nak jaga hati.. tambahan lagi demi player semua sanggup beli.. so nie salah siapa..?



beratur pepanjang tunggu turn nak masuk.. badan je tinggal luar pagar.. hati nie dah membara bara dengar penyokong lain bersorak kat dalam.. badan dah menggeletar even bepeluh sakan.. masuk masuk dok tawaf 80 kali satu stadium tu.. haram jadah nak jumpa tempat mencelah... so nie salah siapa..?


separuh masa pertama hati gayat ibarat tersiat sebab nampak padang ciput sikit je.. orang je yang tinggi macam lalang.. aku yang budak semak kena tebas nie mana nampak bola melantun tang mana... hati gembira sikit sebab jumpa heliza cantik ngan kengkawan sekolah.. persoalannya stadium tempat jejak kasih ke tengok bola..? so nie salah siapa..?



separuh masa kedua dapat duduk.. even kat tangga carca marba tetap butakan mata.. depan tepi kiri kanan orang jerit maki cerca.. dapat satu gol meriah sakan.. semua bontot tertonggeng mesra.. nak ucap selamat malam awal sangat.. aku pon tonton tanpa malu segan.. so nie salah siapa..?


finally kalah tetap milik kita.. Khairul Fahmi hero idaman hati even pagi tadi rasa macam nak maki lepas baca gosip.. demi negara hal peribadi diketepi.. i tetap cinta u lah..*agak agak hangat tak aku cakap cengitu..? tak kan.. hehe.. so nie salah siapa.?


sekarang aku duduk depan lappy makan meggi ngan milo ais laici.. memikir mikir pasal game tadi.. duit melayang baju raya tak tempah lagi.. study lagi lah tak dek tulis dalam diari.. sebenarnye nie semua salah diri sendiri.. hang player bila nak pikir cenggini..? kesian lah kat kami.. sampai hatiii...=(



hati nak marah berapi.. tapi tetap lekat nie kat hati..



''EVEN KALAH SAMPAI KENA KEJI PON.. AKU TETAP MENGAKU ANAK MALAYSIA SEJATI..''

TENXS PLAYER FOR THE BEST TRYING FOR EACH SINGLE GAME.. malaysian mungkin maki kalau kalah.. tapi bukan nie pertama kali.. and yang penting lain kali kami tetap akan datang lagi..! 


-TAMMAT-

3 comments:

Etong said...

kerana gosip terus benci. samalahhh! Give me five! heee xda salah sepa2. semua tu berbaloi kalau rasa seronok mlm tu! :)

ishy77 said...

like....tanah tumpah darah ku :)

piko said...

etong : kan kan.. kita serah je la kat Tuhan hal peribadi dorang tu.. yup sangat seronok..!.:D

ishy : yeahh.. MALAYSIA..:)