Wednesday, August 17

teruna vs playboy..

ceh punya berabad baru nak sambung cerita.. aku baru je tammat test taxation semalam.. boleh tahan kepala nie pelupa.. belajar bagai nak rak time nak tuleh hambek kau berterabur habes.. sebenarnye nie sambung cerita kat entri nie.. dah lapuk tapi tetap nak cerita.. kalau tak blog nie bukan name semak la kan..


b@#$%^&...sambung.. then after dah dapat baju raya aku, misi mencari barang teruna kat sogo pon diteruskan.. so list utamanya nye adalah..

1. Baju Kemeja
2. Kasut pegi kerja kekonon.
3. Ehem ehem baru
4. Beg pegi kerja kekonon
5. Belt


dan barang barang yang sejuk mata memandang tu tak payah nak list lah kan.. mementang first gaji.. ceh..


destinasi utama adalah area kasut.. semua yang dia tunjuk aku cam aku kurang berkenan.. sampai lah kat kasut yang nie.. boleh lah tarik pemandangan aku jugak..

macam dah burok kan.. haha


tapi malangnya try bagai nak rak pastu tak dek size... hangiinn je badan.. siap suh brader tu pergi recheck dua tiga kali lagi tu..dah dah.. terima je lah hakikat...:D



then kami gerak ke area ehem ehem kat situ.. malu gak lah aku nak duduk menunggu teruna memilih nye.. pandang kiri nampak yang putih.. pandang kanan nampak yang kaler hitam plak.. polkadot pon ada.. canggih canggihh.. harus cari tempat lain nie,lelama aku pandang kurang pahala poser je pulak.. haha




so after dah habes membelek belek dengan aunty tu kami pon gerak ke list yang seterusnya.. baju kemeja.. aku tanya teruna nak pakai kemeja nie pergi kerja ke pakai raya.. dia cakap 2 in 1.. so kena lah cari yang macam informal sikit sebab dia pon kerja tak dek lah duduk kat office je.. rasanye macam banyak duduk kat site je selama nie..


kemeja pertama yang kami orang jumpa memang style.. malangnya size semua gedabak gedabak.. second kemeja bukan main sejuk lagi materialnye.. harga pon affordable.. tak dek saiz jugak.... tempat ketiga dah macam harapan nak ada lah nie.. kaler merah.. yang nie memang bebetol aku minat.. so dengan penuh kebosanan aku tunggu la teruna try kemeja tu..




last last hambek kau.. itu amoi salah kasi size wo.. teruna mintak M dia bagi L.. then time kitorang mintak M dia terus cakap dah habis size tuh.. ciss.. cakap la awal awal.. harapan yang sudah berada di puncak menara condong telah runtuh berkecai ibarat debu kat padang pasir.. 


mood teruna dah berubah.. jam pon dah betol betol tuju pukul 6.. tandanya time berbuka puasa dah nak dekat.. kat dalam sogo nie harapan lah nak dapat tempat makan kalau time time camtu.. so barang barang yang seterusnya tu dilupakan je lah.. kesimpulannya si ehem ehem nie je lah dia bawak balik..

tak senonoh kan gambar nie.. hahaha



katanya... ''esok kita pergi mid.. tak puas hati betol lah..!''.. dalam hati aku 'patah lah pinggang aku esok...' sebabnya teruna memang cerewet bab memilih barang  plus tak tengok kat satu kedai jer.... semua lelaki memang camtu eh kalau shopping..??


-TAMMAT-




4 comments:

sharifahzakiah said...

Huhuhu dah nak last2 ni smua barang dah xdek size kan. Urm tak penat ke shopping masa bulan pose ? adehhh kalau kak z lembik dah ~ huhuhu

piko said...

tahu tak pe.. tinggal nye size yang gabak2 je belake.. penat jugak lah sis tapi haritu dah prepare sahur bebanyak.. hehe

Sweet Little Gurl said...

lelaki shopping memang style camtu la rasanyer...sejibik cam pakcik mie tu... yg jadi mangsa kite ni ha...kene ikut jer setiap kedai... hehehehe ^_^

piko said...

tu lah kan.. naik patah pinggang mengikutnye.. adeh.. hehehe..:D