Tuesday, August 2

30 - 1 = ?

ermm.. ermm.. 30-1 = 29... tak gitu baru sehari puasa dah mengira ork.. gayatt.. gayatt.. harini pergi kolej persekitaran dah lain.. area luar pagar tak nampak batang hidung bebudak pon.. mula la dalam otak aku was was.. mane lah tahu haritu cuti ke kan.. hehe.. aku sampai kolej area pukul 12.30 even class start pukul 11.20 ye anak anak... sangat memudaratkan puasa akibat mandi terlalu lama..


sampai je depan kolej nampak dari jauh mak cik yang niaga depan kolej tu dah bukak warung bazaar dia.. apa ke hal pukul 12.30 dah meniaga.. nie kalau ada orang report nie tak pepasal je.. tapi maybe macam wajar jugak lah.. bebudak kolej kan duduk asrama.. pengangkutan tak dek nak pergi bazar jauh berkilo kilometer.. so kira nie kes tapau awal sesiap la.. nasib cik norapikah tak tergugat dengan kehadiran mak cik tu kan.. :D


then masuk class pepagi dapat berita gembira.. my english assignment dah lepas peringkat pertama... without any complaint and rejection.. fuuhh selamat.. *takot kes sama berulang after pemilihan article time stage 1.. dekat 20 article aku kena reject.. sadiss kan.. tapi aku tak gentar.. demi ANWARHADI aku sanggup kena reject berpuluh kali pon.. *ada kena mengena tak..???


okay.. silaaa booo norapikah..


class seterusnya pada pukul 2 p.m tak salah aku.. sibuk tidur di khalayak ramai.. sesedar CIK FARA FAIRY kejut masuk class.. *macam pose je acting nye.. tssk...-.- dengan muka poyo bangun tidur masuk je class bebudak nie sibuk kondem aku.. kononnye harinie aku pakai baju meriah macam nak pergi HAAWWAAIII....

ape ke hal.. hawaii sangat ke..??-style shawl time p class adalah lilitan bese je yep..


tak dek mood aku nak layan.. lanytak lah nak cakap apa pon.. seluar aku terbalik ke.. tangan aku lekat kat telinga ke.. dan apa apa jenis ke la sekalipon.. yang penting aku memang MENGANTUKK.. dan aku nak belajar cecepat so dapat balik awal...


class tamat.. dalam sehari tak mungkin ryte kita sebagai manusia dapat nasib baik je.. dengan poket yang kosong aku menuju ke bank kekonon nak check duit MARA dah masuk belom.. moga moga petang nie boleh beli ikan talipia bebesaarrr nak masak tempoyyakkk... lastly tengok tak hadek pon...


perghh.. muka aku yang tempoyaakkk... weh MARA.. beragak lah.. harinie dah 1 aribulan kot.. jangan lah dera aku macam nie.. aku pon nak pergi bazar macam orang lain jugak.. dak tercekik habess dah nie.. 


dah.. aku dah nak tidur.. sok class pukul 8.. nie kompem aku sampai class pukul 8.30 paling awal.. hehe.. moga esok pepagi mara dah masuk duit.. tapi rasa macam haraaapppaaann lah.. nak pergi kutip duit siling jap buat tambang teksi.. bui.. sob sob..-.-





-TAMMAT-



2 comments:

sharifahzakiah said...

kesian nyaa xdop wet. huhuhu sbar ye :)

piko said...

syukur arinie dah dapat duit k.z..:D