Saturday, August 13

rindukan DOA WAHDAH..






dulu masa zaman sekolah menengah senior aku selalu cakap macam nie.. 


'' sekarang memang kamu semua macam rasa terpaksa nak belajar ilmu agama... tapi suatu hari nanti mesti kamu orang akan rindu nak buat semua perkara kat TAHAP nie..''


sob..sob.. betul kata mereka.. sekarang dah habis sekolah,nak solat berjemaah pon kena tunggu time balik kampung.. baca Al-Quran seminggu berapa kali.. hujung minggu plak tidur berlebihan.. 


sebenarnya aku rindu nak baca DOA WARDAH semangat semangat macam zaman sekolah dulu time after subuh hujung minggu.. sampai meremang bulu tengkuk.. sebab semangat bebudak kat sana membacanya... 


sekarang lepas subuh hujung minggu terus tidur.. tak ada aktiviti yang mendatangkan pekdah langsung.. norapikah..norapikah..


FYI doa nie dulu kitorang baca macam dengan semangat nak pergi berperang.. so untuk mengembalikan kenangan tu semula pagi nie aku nak baca sengsorang.. seselow je lah kang jerit kekuat ada plak masuk bantal peluk dalam mulut.. meh nak share ngan korang..


DOA WAHDAH

لا إله إلاّ الله
إلهاً واحداً و نحن له مسلمون

لا إله إلاّ الله
و لا نعبد إلاّ إيّاه
مخلصين له الدين
و لو كره المشركون


لا إله إلاّ الله
ربّنا و ربّ آبائنا الأوّلين

لا إله إلاّ الله
وحده وحده وحده
أنجز وعده
ونصر عبده
وأعزّ جنده
وهزم الأحزاب وحده

فله المُلكُ و لهُ الحمد
يحيي و يميت
و يميت و يحيي
و هو حيٌّ لا يموت

بيده الخير
و هو على كلّ شيءٍ قدير
الله أكـــبر




p/s : nie dapat dari blog nie..




- TAMMAT-




4 comments:

aimie amalina said...

weeeee!
rindu juga
kan2..pas abis sekolah baru nk hengat..

piko said...

tahu tak pe.. pastu nyesal tak tentu pasal.. hehehe..;D

'IzzatyKhairuddin' ツ said...

rindu jugakk ;) jom pika , buat doa wahdah ramai2 denagan bersemangat mcm dolu dolu . haha

piko said...

tu la kan.. rindu je nak dnegar sore pidot tu menjerit.. pagi sok yea kite deal.! hehe..:D