Tuesday, August 2

oldskool ke meskin.....

aku tak tahu apa perasaan aku bila tengok fon orang cecanggih.. jeles..? hurrmm tu tak tahulah sebab aku pon ada fon jugak.. tertarik..? eh memang lah tertarik tapi kalau aku tertarik pon selalu aku pergi tekan tempat game je selalunya.. 


contohnya henfon dak ANIS kecik selalu jadi mangsa aku.. NINJA FRUIT je pon pandai aku men.. nak men 'burung marah' pon tak reti.. koman betul norapikah nie..


norapikah tak pernah beli henpon sepenuhnye guna duit sendiri.. sebab tu lah sekarang orang dok guna yang cecanggih aku plak dok tekan fon tak dek keypad nie.. canggih oitt..


nie oldskool pon ye, miskin pon ye.. cik norapikah tak bergaji lagi... padan lah mana yang ada... tu pon dah banyak function..


boleh call, boleh mesej,boleh dengar lagu *even ada satu lagu je dalam fon aku.. percaya..??.. then boleh men  game.. dan yang paling penting i boley 3G mak kat kampung.. dah cukup lima tu kira canggih jugak la kan.. haha perasan..


selain function yang bagus henpon nie selamat diletakkan kat mana mana.. ye lah norapikah nie kekadang selalu jadi nenek tua.. kepala sendiri pon lupa letak kat mana..


apa yang henpon uzur nie pernah lalui.. cik norapikah pernah tertinggal dia kat pasar malam.. kat restoran... bawah lemari.. dalam teksi kolej..


paling seronok tinggal kat dalam toilet kat Pekeliling time nak balik kampung then pegi jengjalan dulu pastu baru perasan henpon tak dek.. amacamm.. mesti korang pikir dah hilang kan..


no..no..no... semua tempat yang cik norapikah pernah tertinggal henpon tu sekali pon tak pernah hilang.. lebih mengamazingkan lagi ianya stay ditempat mana cik norapikah letak masa fist fist tetinggal tu. =)


nak tengok tak camne ghupe nye..? nah ambik kau..




''patut lah tak dek orang mahu.. cehh.. bughokk bebenorr.. ''



hehehe.. kan kan.. tu la salah satu peneman hidup norapikah sejak lima tahun nie.. sama umur ngan hubungan aku ngan teruna tu.. moga ianya masih boleh digunakan hingga ke hari tua.. amin..



-TAMMAT-




5 comments:

MR. SYAH said...

hahah.. bkn dlu ko guna enset lain ke duk mesej2 dlm kelas?

ramalankajicuaca said...

haha.,jom blajar main burung marah lak..=P

anismelon said...

akak pon tak pernah beli hp duit sendiri..so pakai jela yg ayah beli 5200 toh..lantak situ..yg nak beli baru nie pon ayah bg duit lg..weeee..

pssstt..yg psl entry akak smlm toh..kalo fika dah ade bf tak pyh la tulis sal yg lame lg..wat gaduh je t..

piko said...

capi : adeh.. tu stok tak nak kena rampas weh.. dedolu kan fon nie kire jaman cecanggih la lagi jugak..-.-''


anis : tak nak lah.. tak pandai.. hehe

piko said...

sis anis : kan kan.. guna je lah mana ada ryte..

okay tenxs tuk nasihat tu.. ye fikah pon rasa camtu lah jugak.. tu yg tak pernah2 publish tu..:D