Sunday, April 10

mamat skate yang... 'sangat cooolll doowhh.'



maafkan aku..
untuk semua..
hulubalang hulubalang...
panglima panglima....
dan juga pencinta pencinta skateboard...
hari nie aku nak share 'cerita' pasal sorang mamat nie...
yang sangat menarik perhatian aku time otw balik ke rumah tadi....
yang menariknya...
dia seorang mat skate...
*xkompem oke....
sila baca cerekarama bertulis dibawah...:D

'sangat coolll doowhh episod 1'
- aku tunggu train kat bandaraya nak balik pandan jaya...
train sampai and aku ambil tempat...
duduk depan seorang mamat nie..
berspect hitam yang 'mang tak nampak biji mata memandang ke arah mana'...
berseluar gabak berkaler hitam...
berjanggut kambing...
berantai besar mungkin sebanyak tiga utas rantai...
atas paha ada skateboard...
beg besar di sisi kanan....
bagaimana karakter dia..?
mungkin 'sangat cooolll dowwhh...'
:D

'sangat coolll dowhh episod 2'
-train bergerak ke stesen berikutnya....
sayup sayup dengar dia mendendangkan sebuah lagu....
dalam pemikiran aku..
lagu yang dia nyanyi mesti genre ala ala pakaian yang dia pakai...
makin lama makin kuat..
bait bait lirik dah ada lam otak aku..
sedang diproses...
tajuk ape.? cepat lah pikir norapikah..
* mata aku terpejam nak ingat lirik lagu apa...
thenn.,mata terbukak luas..
yes.! aku dah ingat...
tapi..........kann.........
tu kan lagu.........
'DEMI WAKTU'..
UNGU tu.....:D
yes.! aku pasti....
kau tak dek kena mengena la norapikah nak judge dia...
tapi tetap nak cakap jugak...
'sangat cool doowh..'
:D

'sangat coolll dowhh episod 3..'
-maybe die nampak aku senyum senyum sipi...
dia bongkokkan badan dia...
straight muka dia pandang kat aku..
tapi aku assume based on kedudukan muka dia je lah..
kan tak nampak biji mata dia pandang mana...
dek cermin mata hitam ala ala noh hujan tu...
n then aku dah rasa serba salah dah..
kang dia hempuk aku guna skateboard tu..
tak pecah plak kepala aku kan..
so aku mendiamkan diri je lah..
buat muka bek bek sikit...
dan dia pon turut berbangga dapat menakut nakutkan aku...
so....'sangat coll dowhh.'

'sangat coolll doowwhh episod last
-masa dengar interkom LRT tu bunyi 'next station Hang Tuah'.
dia dah siap siap angkat beg.. 
dirikan skateboard dia...
sapu sapu sikit...
beki beki baju...
beki beki seluar...
lurut janggut..
and then train berhenti..
dua tiga tapak dia keluar..
dia turunkan skateboard dia dengan kestyloan yang dia ada..
mungkin nak tunjuk skill kat minah yang senyum sipi sipi kat dia tadi kot..
dengan sepenuh perasaan dia menggerakkan skate tu..
dan memang 'sangat coolll dowhhh...'
bila....


*aku nak try think positive jap....
mungkin..
dia tersalah baca ayat masa mula mula nak gerakkan skate tu..
mungkin jugak...
tali kasut dia punya pasal...
mungkin lagi...
ada orang terlanggar bahu dia....

tapii...
*kan aku dah cakap aku TRY je nak think postive...
mang aku kompem..
 mat skate mana ada baca ayat nak gerakkan skate...
aku double kompem..
kasut dia ala ala kasut tak dek tali....
aku triple kompem..
 dia sorang je yang kuar ikut pintu tu....


korang nak tahu tak.....
dia JATUHHH..!!!
hahahahahaha....
part nie memang SUPER DUPER COOOLLL DOWHH..
hahahaha....
suma orang dalam train tu pelik tengok aku gelak sorang sorang..
hakikatnya aku and orang luar train tu je yang nampak..
lepas tengok orang tak kelip kelip pandang aku..
terus aku tahan gelak...


so tu je lah cerita aku..
maaf erk sebab aku tahu aku jahat nak cakap and judge diri dia...
tapi dia mang menarik perhatian aku nak tulis entry nie..
hahaha..
kejap lagi ramai plak mat skate serang blog aku sebab guna nama dorang kat atas..
:D
JANGAN MARAH ERK...
terutama en.kaio si super duper skateboyss yang aku kenal...
aku tahu kau cooll kan tak macam dia..
hehehe

oke itxs done..
maaf ye mamat skate yang aku gelakkan tadi..
tak terniat dihati..
sebab sangat spontan ketawa keluar..
* tapi mang patut pon..
:D







sapu sikit semak semak: kepada yang tak paham apa yang aku cuba sampaikan, sila baca sekali lagi... letak perkataan AKU dat is refer to the cooll's mat skate yang aku cerita tadi before ayat nie..'SANGAT COOL DOWH.'..salam semua.. bui..:D


2 comments:

MOHAMAD KHAIRI said...

sumpah macam soyal doh post kau yang ni . HAHAHA . tapi aku masih terpinga pinga , apa motif gambar kucing tu ?? hehe

pico said...

hahaha.. aku dah ubah cita cita aku skang.. impian aku nak jumpa dia lagi sekali.. hahahaha. gambar kucing tu ala ala mamat tu jatuh lah kiranya.. :D