Tuesday, April 5

duhiann..duhiann...

di waktu petang yang dingin..
angin sepoi sepoi bahasa meniup lembut rambutku..
*angin yang lembut bukan rambut okey...
telefon bimbit yang diletak ditepi bantal tempat pembaringan menjerit jerit..
minta diangkat...

''Hello...
cik Norapikah ada tak.?
ye saya....



tahniah.!!!!
anda berjaya...






MEMENANGI..!!!!.





tiga biji duhiaann/duriiann...
cepat lah turun bawah.. 
saya dah ada kat bawah dah nie...''

tak centre punya pakwe...
ada ke macam panggilan hangit nak bagi durian...

ceyhh.. sebenarnyer nak cerita...
aku dapat makan durian semalam..
hehehehe...
suka teramat...
sebelom jawab telefon tu aku ngah terkangkang tidur sebenarnya..
dengar je suruh turun ambik durian...
sarung seluar....
baju.. okey kot tak payah tukar..
rambut yang semak macam Hantu Kak Temah just betul-betulkan guna jari...
ambik kunci...
terus lari turun bawah...

perghh..
tak senonoh bagai....
okey aku ngaku tak basuh muka pon...
:D..

kenapa aku buat entry pasal durian.?
sebab saja nak sharing during boring....
sekarang kan kat sesetengah tempat jer yang ada musim...
setahu aku Perak je yang banyak...
Pahang pon macam ada seseparuh tempat je kot....
tempat aku belom sampai bunga dah kena makan ngan binatang bergayut tu...
kan ada pepatah..
'ibarat kera dapat bunga.'
aku rasa mesti menyesal sapa yang buat pepatah nie..

so..
aku dapat lah tiga biji...
apa kes teruna aku hantar durian nie sebenarnye sebab..
mesti korang pon tahu kan..
aku rasa durian lah buah tempatan yang paling mahal kot...

haritu aku jalan jalan kat area sg.besi nak pegi buka puasa..
and then nampak lah kat tepi tepi jalan tu orang jual durian..
2 bhijiikk 10 henget...
teringin dah amat...
tapi tak pe lah..
kewangan dah senget time tu..
macam mana kalau aku beli nanty isi nya tak boleh makan..
tak ke rugi kan camtu..
ermm..tahan je lah..

next plak aku jengjalan kat tesco..
kan selalu ada orang jual yang dah siap bukak tu kan...
yang tu lagi la menyedihkan..
aku rasa tak sampai 5 ulas isi nye dah 15 hengget..
maybe gred bagus kot...
tapi kita tak tahu jugak kan..
bukan kita yang packingkan..
gred durian mana boleh kita nak scan..
yang nie pon lupakan lah jugak..

the last one...
aku pegi jusco weekend lepas...
nie lagi melampau...
1 bekas 55 henget taw tak..!
55 HENGETTT.!!
bagi aku baik tak payah makan durian kalau macam tu..
so give up lah pencarian durian...

tapi my teruna sesangat suka penuhkan impian dara dia nie..
dia balik dari cuti mid-sem..
and time tu dia pegi cari durian hutan..
no cocok cocok okey..
ORIGINAL..
sebiji 2 hengget je..
ambik kau murah gilerr.... 
so semalam aku dah sapu 3 biji sekaligus..
erm.. padan muka kau perut..
proses lah habis habisan okey...
jap g malam tadi aku tak leh tidur..
panas wooo...
lupa nak pratikkan petua orang dulu dulu..

kalau tak nak panas lepas makan durian
kita kena minum air dalam kulit durian.....

for me itx working...
sebab kat rumah ada liga makan durian paling banyak..
time musim dia lah..
and our bidadari akan suruh minum air dalam kulit...
prevent panas tengah tengah malam...

dah letih bercerita..
meh aku santapkan korang dengan gambar sikit ye...
hehehehe...


duhhiiaann pertama....

duhiiaann kedua....

duhian ketiga... hahahaha.. masyukkk




nie muka orang teruja mintak kulit durian kat muka....




sapu sikit kulit duhian : nanti kalau rumah aku banyak durian aku ajak korang datang erk.. merasai kenikmatan makan durian kat kampung.. 100% lain bila makan kat bandar.. so doa doakan lah kampung aku dapat produce banyak buah durian musim yang akan datang...*fist tyme ayat aku skema...


3 comments:

noor zamira binti zainal abdin said...

waaa!!!xaci!!!ak xpas2 lg nk mkn durian!!!pos kat cnie pliss!!hahaha...

noor zamira binti zainal abdin said...

waaaa!!!ak xmkn2 lg durian!xaci seyh!!!

pico said...

hahaha.. aku pon tak berapa nak lepas gak nie.. laa.. ka tak ckp.. lau taw ak post kat ka sebiji.. hehehe