Saturday, October 22

hidup remaja haruslah bergaul dengan orang kampung sekali sekala..

tadi pagi merendek dengan gadis gadis kampung.. kengkawan dari sekolah rendah.. pergi pasar cari makanan plus pasal... haruslah merendek sekali sekala.. tahu perkembangan mereka semua.. kalau tak nanti nampak macam sombong pulak kan.. baru belajar kat kolumpo, kawan kawan kat kampung dah macam buat tak kenal..


after balik bersiap siap pulak nak ke majlis pertunangan kat kampung.. satu kampung dah kira sedara mara.. kalau tak pergi tak enak lah orang kampung tahu anak dara Abu@Abdullah tu ada kat rumah.. tapi tak mau ke kenduri sedara mara.. tak ke malu kalau cengitu dikata orang..


dah sekian lama tak jalan kaki.. harinie aku buang tebiat dengan my bestie dari jaman hingus dulu.. dah alang alang malas nak meminjam motor brader brader kami so decide je lah jalan kaki.. pakai baju kurung merah melenggang lenggang ke rumah kenduri..

abaikan dagu separuh tembikai tu...-.-''

sumpah cik norapikah cakap.. semput kemain... nasib sampai tepat pukul 12.00.. orang dah start makan.. apa lagi melantak lah.. dah lama tak pekena gulai kawah, nasi kawah, ayam masak merah orang kenduri.. perghhh  hilang masalah mengidam aku.. siap tambah dua kali makan bubur pulut hitam..

meet my mum.. sampai sampai terus cari mak..


meet my besty yang memang pemalu.. haha.. :D

nie pulak tuan tanah yang tak tahu malu..


haruslah pergi jalan kaki, balik pon jalan kaki.. puas berlari sebab halfway tetiba hujan rerenyai.. tahan nak membuang satu hal.. bukti banyak sangat minum air bila pegi kenduri.. then sampai rumah besty lepak dulu.. mak kompem tak balik lagi.. then tengok hujan dah renyai baru pulang ke rumah tercinta..


nak sampai je simpang rumah nampak dari kejauhan my beloved parents.. amboi.. anak dara bukan main berlari lari anak takutkan hujan.. parents naik motor peluk peluk yu alls...



nie la motor yang berkhidmat time aku sekolah rerendah dulu.. since 96 my dad guna.. kalau ex5 skang beli seminggu next week dah rosak.. memang berbaloi..:))


sebenarnya aku tengah tolong mak aku masak mee rojak nie sambil update blog..
 perghh peberet aku tu.. aku dah dengar mak menjemput tu.. so itx time to go.. dah aku nak pergi melantak sampai terbungkang.. mai jemputlah makan..



-TAMMAT-





6 comments:

lisa min said...

sedapnyerr mee rojak. =)

shiema sufian said...

duduk di kampung memang best :)

piko said...

lisa : memang kompem sedap lau masak sendiri..:D

shiema : pastinya paling best..;))

GreaTroubleMaker said...

uitzzz...
knduri kt ner..???
x ajk pown...

GreaTroubleMaker said...

uitzzz...
kt ne kndri..??
x ajk pown...

piko said...

GTM : sape nie eh..? kenduri kat kg lah..;))