Wednesday, September 14

entry raya tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas..

norapikah memang serabai.. nak update blog pon kena ada mood.. dan harinie di umumkan norapikah memang banyak mood untuk update beribu ribu entry dalam masa satu hari.. so silalah terima dengan hati yang terbuka ye followers ku tersayang...;D


rasanya still sempat lagi.. 

SELAMAT HARI RAYA GENG BLOGGER KU SEMUA..!

norapikah beraya kat kampung tercinta KAMPUNG RELONG, KUALA LIPIS PAHANG DARUL SITI NURHALIZA.. kejadahnye lah.. dah jangan ambik hati.. dah nama beraya kompem lah seronok kan.. so keseronokan tu hanyalah dapat dikongsikan dengan gambar sahaja kerana kata kata yang keluar dari mulut aku melalui jari jemari nie kebanyakannya adalah dusta belaka.. hahaha


mari tengok gambar sudah lah...:D



RAYA PERTAMA : siangnya just duduk kat rumah tak dapat nak keluar sebab macam biasa lah orang datang beraya kan.. nanti kang terlepas pulak duit raya. malamnya baru lah dapat peluang aku keluar pergi beraya rumah kengkawan.. sampai pukul 12.30 malam pon tak tahu nak balik balik lagi.. merdeka sekali lah tu kiranya..=)


siang hari raya pertama..

mata aku lah tu sebelah tu.. 



malam hari raya pertama



RAYA KEDUA : hari nie dah setup baik punya nak pergi serbu rumah member member zaman sekolah rendah.. nama je duduk sekampung tapi nak jumpa punyalah susah.. so bermula dari rumah aku sampailah sorang sorang pergi kutip.. dari pagi sampai kepetang beraya.. syok nye tak payah nak cakap lah.. mengusik tak ubah dari jaman sekolah dedolu.. hahaha.. then malamnye pulak kami berkarok bersama sama sampai lah pukul 11.00 malam.. sangat menyimpang ye muda mudi sekarang..raya pon nak berkarok..-.-''



masih rajin nak college kan pic


menu : lemang,rendang, bihun sup, soto, begedil siap tapau..


menu : mee sup pedas melantak ayam punya banyak..


muka keletihan dari cik norapikah

menu : bihun sup, mee kari.. tetap melantak even dah bape kali jumpa menu yang sama


menu : mee rojak sedap tambah dua kali muka tak malu..


menu : kuih raya sahaja.. tapi nak perabeh kami kerjakan..;D


 rumah terakhir dah tak larat nak makan.. maka habis lah hari raya kedua kat gambar nie.. karok tak dek gambar semua sibuk sumbangkan suara..:D



RAYA KETIGA : kononya harinie aku just menerima tetamu yang tak sempat datang lagi kerumah aku.. tapi last last open house bertukar kepada reunion geng akak aku.. ceh.. so aku membuka langkah follow kengkawan aku yang lain ke rumah seterusnya yang belom di terjah..


menu : mee goreng panas baru angkat dari dapur..

nie kawan aku yang selalu nak bertanding siapa lebih tinggi dari jaman sekolah dulu lagi.. malangnya sekarang dia dah menang..-.-'






rumah nie jux ada sorang je penghuni tyme kitorang pegi.. so automatik jadi tempat lepak,solat and istirehat dulu sebelom gerak ke rumah yang lain.. siap main mercun lagi yang tak tahanye.. menu tak dek sebab anak teruna je yang hidagkan makanan.. nasib lah..-.-'



 jux ignore rupa burok budak atas nie..time nie kat rumah along..-.-''



cara duduk yang sopan untuk cover perut belon+bertali pinggang mahal..=)




masing masing dah tersadai keletihan..





rumah terakhir tuk raya aidilfitri 2011.. gambar terakhir membawa seribu erti ye.. hehe..:D


so tenxs kengkawan sebab dah tak malu malu kucing bila jumpa reramai.. semua dah dewasa.. dah bertambah sporting.. lawa lawa segak segak dah belake.. sampai ada dah yang tak cam sesame sendiri.. dasyat giloss.. dekat 8 tahun jugak lah da tak jumpa rasanya.. so aku abadikan dalam blog nie so nanti hari tua korang search lah ye tajuk entri nie insyAllah ada lagi kenangan kita kat zaman siber nie..


tapi yang sedihnya gambar kat rumah aku tak ada.. dan beberapa rumah lagi yang tak sempat nak snap..hope dapat jumpa and berkumpul lagi ngan korang untuk next aidilfitri.. luv u all..=)..



-TAMMAT-

2 comments:

♥ MRS ZACKS ♥ said...

memang beraya sakan lah ! kelas kau jah :)) hehehehe

piko said...

tu la pasal.. tahun lepas ngan dak2 tahap tahun nie ngan dak2 skolah rendah lak..:D